Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! „Фалио нам је један. Влада пада“

Посланик ДПС-а Андрија Николић саопштио је да ће та партија с обе руке подржати иницијативу Грађанског покрета УРА за гласање о неповерењу Влади Црне Горе.

Он је навео да очекује да ће она бити оборена у црногорском парламенту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у Јутарњем програму ТВЦГ рекао да је убеђен да ће актуелна влада изгубити поверење у црногорском парламенту.

„Сагласност да би ова влада требало да падне постигли смо давно нас 40 посланика опозиције. Био нам је потребан још један глас да преиспитамо њено поверење и коначно је оборимо. Сада се појавио Грађански покрет УРА и ЦИВИС и верујем да ћемо успешно да приведемо тај посао крају“, рекао је Николић.

Дан пада актуелне владе, како је рекао, биће почетак оздрављења демократије у Црној Гори.

„Да се вратимо на исправан пут“
Николић подсећа да су исту иницијативу о изгласавању неповјерења влади, какву је ових дана поднела УРА, из опозиције поднели одмах после 30. августа. прошле године.

„Већ тада смо рекли да дајемо бланко подршку извршној власти која ће остати на стратешком курсу проевропског развоја без да учествујемо у тој влади. Било би срећније да је тад већ прихваћена та иницијатива, јер не бисмо изгубили годину и по дана у синхронизованој девастацији Црне Горе“, рекао је Николић.

Истиче да им није стало до тога да ли ће или неће бити у мањинској влади.

„Стало нам је да се вратимо на исправан пут и то је наш кључни политички приоритет“, тврди он.

Коментаришући тешке речи међу припадницима владајуће већине, Николић оцењује да је то потврда нездравог односа у власти.

„јеч је о најбољој потврди да је ово једна несинхронизована владајућа већина која нема шансу да се договори и да је најбољи пут да се крене у неки даљи демократски развој Црне Горе, да ова влада изгуби поверење у парламенту“, наводи Николић.

„Имао је кад Кривокапић да смени Абазовића“

Сматра да је иницијатива премијера Здравка Кривокапића за смену потпредседника Дритана Абазовића „недорасла и неозбиљна“.

„Имао је кад Кривокапић да смјењује Абазовића и за потпредседника да предложи Милојка Спајича. Наш циљ је пад ове владе, руководићемо се тиме, и неће нас водити симпатије према Кривокапићу, односно Абазовићу“, каже Николић.

Влада, како је рекао, никад није имала политичку хемију, а време је показало да су окупљени на идеји анимозитета према ДПС-у са ороченим трајањем.

„У терминалној смо фази болести владе, у којој се виде сви њени унутрашњи недостаци. Видели сте тешке речи које су пале јуче, то се најбоље слика кроз односе тима који никад није функционисао на начин да је емитовао потребну зрелост и функционалност“, рекао је Николић.

Оцену ДФ-а да је на сцени прекрајање избоне воље грађана, те да је најбоље формирати техничку владу која би припремила ванредне изборе, Николић коментарише овако: „Прекрајање изборне воље грађана се десило 30. августа. Гласачи Уре који су одлучивали о мандатима те коалиције, и на крају им поерели четири мандата, су суверенистички гласачи доминантно. Ако то узмемо у обзир, зачуђујуће је да су ти гласови завршили на олтару оних који се боре против грађанских вредности“.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТЦГ