Србија

Најновија вест! УКИНУТ ПРИТВОР ВОЗАЧУ КАМИОНА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ДЕВОЈЧИЦУ: Ево шта је рекао на саслушању о стравичној несрећи

М. М. (38), возач камиона који је усмртио девојчицу (11) на Новом Београду, саслушан је у Трећем основном јавном тужилаштву због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Приликом саслушања осумњиченог М.М.(1988.) у просторијама Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, због извршења кривичног дела Тешка дела против безбедности јавног саобраћаја, исти је негирао извршење кривичног дела које му је стављено на терет, те истакао цињеницу да је малолетна оштећена претрчавала коловоз у ул.Др Ивана Рибара, приликом изласка из аутобуса, што је утврђено и увидом у прибављене видео снимке из аутобуса и са надзорних камера на раскрсници:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ради утврђивања свих чињеница у даљем току поступка обавиче се саобраћајно-техничко вештачење, након израде извештаја о ванредно-техничком прегледу возила- кажу из Тужилаштва.

-С обзиром на чњеницу да је осумњичени претходно неосуђиван, да не постоје други законски разлози да се упути предлог за одређивање притвора, одлуком тужилаштва укинуто му је задрзавање и пуштен је да се брани са слободе.

– Возио сам средњом коловозном траком, када је иза аутобуса који је био на стајалишту истрчала девојчица коју сам ударио предњим делом возила и оборио на коловоз“, рекао је М.М.

Подсетимо, М.М. је ухапшен пре два дана, одмах након саобраћајне несреће која се догодила пре два дана око 16 часова. На лицу места му је урађен алко тест и дрога тест и она оба је био негативан.

Камион је послат на вештачење, а он је у полицији, након привођења изјавио да је девојчица истрчала иза аутобуса који је био на станици.

 

 

 

Извор: Новости.рс