Регион

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ПОТРАГЕ ЗА ПЕРИШОМ: У стану где је Матеј одсео пронађена…

Фото: Фејсбук принтскрин

Матеј Периш (27), младић из Сплита, нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра, а председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић је обелоданио детаљно понашање и кретање Спићанина пре нестанка

Открио је и да су код групе младића из Сплита пронађене недозвољене супстанце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Полиција је више него у уобичајеним околностима укључена у потрагу за младићем из Сплита. Ми мислимо да је у питању дете, јер је особа јако млада, а тада се трага и ван радног времена – истакао је Мијаиловић.

Председник полицијског синдиката је открио тачно кретање младића и истакао чињеницу да је друштво из Сплита готово сат касније приметило да им пријатеља нема.

– Момци из Сплита су дошли у Београд 30. децемра, а у сметај на Дорћолу су ушли нешто пре 18 часова. У смештају су већ почели да конзумирају алкохолна пића. Око 21 час су отишли у ресторан „Амбар“ где су такође пили алкохол. Наставили су провод у клубу „Готик“, а тамо су наручили велику количину алкохола – открио је детаље из истраге Мијаиловић.

Како је потврдио ранија писања, младићи јесу конзумирали опијате, од којих је најопаснији наркотик „спид“.

– Можете мислити како је то утицало на њихова тела – алкохол плус наркотици. Матеј је негде око 1.40 устао од стола и нагло изашао напоље. Чињеница је да су његови другови скоро сат времена касније приметили да га нема. Нестанак су пријавили сутрадан поподне – открива Мијаиловић.

Наглашава да је полиција од самог старта од њих добијала резервисане информације.

– Нису спомињали опијате, јер они Матејевог оца познају и воле, а он овек није знао да му син конзумира дрогу. Међутим ми смо нашли трагове у комбију у којем су дошли из Хрватске, као и у смештају у Београду. Они су конзуимирали дрогу, највероватније свих седморица. Ту дрогу су донели са собом – наводи Мијалиовић.

Како додаје, не треба заборавити ни чињеницу да је Матеј био потресен смрћу друга. Та трагедија се догодила само пре месец и по дана.

– Младић није могао да спасе свог пријтеља. Дао је све од себе, али није могао да му сачува живот. Матеју се ова трагедија догодила пре само месец и по дана и ми не знамо кроз који процес туговања он пролази, нити како се опоравља од шока – истиче Мијаиловић.

Председник Полицијског синдиката Србије наглашава да полиција савесно ради свој посао и да само могу да се надају да ће пронаћи младића живог.

– Што више времена протиче, то је наде све мање. Али нећемо одустати док не решимо овај случај. Као и сваки случај када је у питању дете, полицајци се предају задатку више него иначе – закључује Вељко Мијаиловић.

Извор: Мондо/srbijadanas.com