Регион

НАПОКОН ЈЕ ПРОГОВОРИО: Друг несталог Матеја отрио до сад непознате детаље

„Тренутно пролазимо кроз изразито трауматично раздобље – оно је започело нестанком нашег драгог пријатеља, а наставило се кроз медијску дифамацију и којекакве лажне информације које свакодневно доводе у питање наш интегритет, морал и, што нам најтеже пада, однос према нашем пријатељу Матеју…“

Ово су речи једног од пријатеља несталог Сплићанина Матеја Периша, који је са њим кобне ноћи био у Београду, у клубу „Готик“ у Бетон Хали, а које је написао у мејлу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да откако је почела потрага за њиховим пријатељем, он и остали Матејини другови добијају поруке непримереног садржаја…

„Кулминација свега је константно узнемиравање и поруке непримјереног садржаја које примамо од тренутка када је наш боравак у Београду постао насловна прича“, написао је младић. Младић је истакао да се он и остали пријатељи труде да буду „максимална подршка Матејевој породици и истражним органима који раде на његовом проналаску“, пише Блиц.

Он је додао и да верује да ће Матеја бити пронађен. Подсетимо, Матеј Периш нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра када је, у мајици кратких рукава, у журби, истрчао из клуба „Готик“ у ком је био са пријатељима. Младић је прво истрчао на улицу и покушао да заустави такси, међутим у томе није успео јер је возило већ било заузето.

Потом је наставио да трчи даље Травничком улицом. Према неким информацијама, сумња се да је Сплићанин потом ушао у воду код ресторана „Саванова“, из којих разлога није јасно, међутим ова информација није званично потврђена, али постоје снимци на којима се наслућује како неко плива на тој локацији. Да ли је у питању Матеја за сада није јасно.

Према незваничним информацијама Матејев мобилни телефон последњи пут је лоциран код Ратног острва, неколико стотина метара од ресторана „Саванова“ где се верује да је последњи пут снимљен.

Потрага за несталим младићем ушла је у 12. дан.Како је саопштио МУП Србије, и данас се претражју река Сава и део дунавског акваторија. У МУП-у наводе да „неће стати док не пронађу нешто“. Снег који пада већ три дана знатно отежава потрагу, међутим полицајци претражују и терен на копну, тако што напуштене објекте претражују термовизијским камерама.

У Београд је јуче допутовала и делегација МУП Хрватске како би се упутила у кораке предузете у потрази за несталим Сплићанином, а у престоници је данима и младићев отац који је на константној вези са истражним органима и који је неколико пута навео да се „кући не враћа без сина“.

Извор: Курир.рс

Ознаке