Регион

НАСТРАДАО ЈЕ НА НАЈСТРАШНИЈИ НАЧИН: Син звезде серије „Луд, збуњен, нормалан“ умро 6 сати након нестанка

Трагедија је обележила!

Босанска уметница Белма Лизде Курт, која се прославила улогом у хумористичкој хит серији „Луд, збуњен, нормалан“, пре дванаест година доживела је најтежи губитак, када је у несрећи у Канади настрадао њен десетогодишњи син.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тог лета 2010. године живот чувене Рабије Бубић Бубе из серијала „Луд, збуњен, нормалан“ и њеног супруга, редитеља Алеша Курта, променио се из корена јер је у трагичној несрећи настрадао њихов син Јан Исак.

Наследник познатих уметника био је у посети родбини у Канади. Он и његова шездесеттрогодишња рођака кренули су у вожњу кајаком, који се затим преврнуо.

Према писању „Цанадиан Пресса“, супруг нестале жене позвао је полицију након чега је уследила масовна потрага авионима и чамцима. Преврнути кајак угледали су наредног дана у четири сата ујутро, док су тела жене и њеног нећака пронашли шест сати касније поред подводног гребена.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aneta Grabovac (@anetagrabovac)

Превезли су их у болницу, након чега је дечак преминуо од промрзлина, док је жена хоспитализована.

Од трагедије која је задесила њихову породицу сарајевски уметници нису говорили о губитку сина, већ су се усредсредили на васпитавање своје млађе ћерке, данас осмогодишње Уме. Белма се посветила раду с децом кроз бројне позоришне радионице, а своју креативност усмерила је и ка моди. Инспирисана својом наследницом, дизајнирала је модну линију за најмлађе која се зове Умин ормар.

– Желела сам да створим нову димензију, која у великој мери долази из моје љубави према театру и причању прича. Али Умин ормар истовремено је и мој бунт против конзумеризма и непоштовања нашег културног наслеђа. Велики сам поштовалац деце и њихове перцепције света, волим да им се приближим и постанем им на неки начин френдица – открила је глумица у разговору за магазин „Азра“, а управо је Ума та која јој је дала снаге у најтежим данима.

Извор: srbijadanas.com