Спорт

НЕМАЦ СТАО НА НОВАКОВУ СТРАНУ: Зверев осуо паљбу по Аустралији

Иако је депортован из Аустралије најбољи тенисер света Новак Ђоковић и даље је главна тема на гренд слем турниру у Мелбурну.

Један од главних фаворита турнира у одсуству Новака Немац Александер Зверев упитан је за мишљење око целокупне ситуације

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Није било лако ни за кога, посебно не за Новака. Имао је визу, па су му је отказали. Онда је победио на суду, тренирао, био је у својој кући овде,па је сада морао да се врати у Србију. За њега је баш тешко. Није лако наћи праве речи“, почео је Зверев.

Зверев је нагласио је да разуме реакцију људи у Аустралији, али да није Ђоковић крив за ово што се догодило, већ политичари.

„По мом мишљењу, да, Аустралија је пропатила доста, скоро две године је затворена земља. Разумем да су правила ригорозна, било је тако и прошле године и нисам се тада жалио. Схватам перспективу Аустралијанаца и њихове власти, али сматрам да је морала да постоји много боља комуникација између представника власти. Чим је Ђоковић дошао било је очигледно да ће настати проблеми.“

Наравно све мучи исто питање ко је дао дозволу Новаку да се такмичи, ако је био познат став Аустралије о невакцинисаним играчима.

„Тешко је за њега, прича се негативно о једном од најбољих спортиста свих времена, не само тенисеру. Требало је да буде много јасније. Требало је да одлуче раније, да га пусте у земљу или не. Ако је правило да не могу да уђу играчи који нису вакцинисани онда није требало да му дозволе да дође уопште. Онда ове драме уопште не би било. Из моје перспективе ми је жао Новака, због начина на који свет прича о њему.“

У међувремену стигла је информација да ни Ролан Гарос неће дозволити невакцинисаним играчима да учествују на турниру.

„Став је бар јасан. Сада сам тек чуо за ту информацију. Ствари су јасне, ако ниси вакцинисан, не можеш да играш и то се зна унапред. Претпостављам да неће бити медицинских изузећа и то је у реду. Свака земља може да донесе одлуку. Исто као што свака особа има право да донесе самосталну одлуку о вакцинацији. Ја сам вакцинисан и ако унапред кажу тако, онда се бар овакве грешке из Аустралије неће поновити у Француској“, закључио је Зверев.

Извор: Курир спорт