Регион

НЕНАД ПЕРИШ СЕ У АГОНИЈИ СЕТИО: Ово би могло бити кобно, Матеја нема у…

БЕОГРАД – Бродови и чамци речне полиције и седми дан потраге за несталим Сплићанином Матејем Перишем сада већ рутински пролазе Савом између трамвајског и Бранковог моста, местом које се чини све извеснијим као место његовог нестанка.

На то упућује лоцирање сигнала мобилног телефона, за ког нема још званичне потврде да ли је пронађен, али и снимци надзорних камера, пише Јутарњи лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Матејев отац Ненад Периш указао је Јутарњем на још један детаљ који би могао указивати да је нестанак последица неког изненадног случаја, иако се он нада да је његов син још жив.

– Матеј је имао патике с равним, глатким ђоном – каже.

Стога се не искључује могућност да се у ноћи ако је подлога била влажна на стрмом савском насипу који је био и клизав, без обзира каква је подлога јер је кондензовала влага, па је Матеј могао изненада да се оклизне и падне у реку Саву. То је тек претпоставка за коју сада нема потврде.

Седми дан потраге донео је и промену времена, почела је киша, а за по подне је најављен и снег, па је извесно да би то могло знатно да отежа потрагу, а посебно рониоцима који су уз помоћ сонара претраживали савско дно протеклих дана, пише загребачки лист.

Форензичари су и с ограде платоа испод „Сава Нове“ узимали отиске и све друге трагове. Један од предмета који би могао бити битан је и Матејев мобилни, иако је полиција успела да реконструише све базне станице на којима је лоциран, поруке и позиве.

Како је и зашто нестао млади Сплићанин и даље је и за његову породицу, али и истражитеље – највећи мистерија.

Подсетимо, Матеј Периш (27) је нестао у ноћи између 30. и 31. јануара након што је то вече био у клубу „Готик“ савском шеталишту у центру Београда.

Извор: Курир.рс/Јутарњи лист