Спорт

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Ђоковић је због овог избачен, а кад то уради Кирјос ником ништа (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

НОВАК Ђоковић не игра на Аустралијан опену 2022. јер је из Аустралије протеран као „особа која представља опасност по здравље и ред у тој земљи“, али се на поменутом гренд слем турниру сада десило нешто што је разбеснело све Нолетове навијаче.

Подсетимо, аустралијски тенисер Ник Кирјос јесте испао у појединачној конкуренцији, али са сународником Танасијем Кокинакисом и даље „добро гура“ у надметању дублова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И, раније током овог дана њих двојица су наставила своју бајку, јер су наставили да побеђују „све живе“.

Елиминисали су и прве носиоце Хрвате Павића и Мектића, па 16. фаворите Бехара и Ескобара, а овог уторка су савладали и Пуењу и Винуса.

Међутим, на том мечу десио се скандал који је, на запрепашћење Новакових навијача, прошао потпуно незапажено.

Наиме, након сервис грешке Кокинакиса, Ник Кирјос је прилично бесно ударио рекетом лоптицу, а она се тако одбила да је погодила једног дечака у публици.

Тај тренутак можете видети и на снимку који је пред вама.

И, иако је аустралијски тенисер схватио да је направио грешку, па одмах узео један свој неискоришћени рекет и поклонио повређеном дечаку, Нолетове присталице остале су потпуно затечене.

Јер, Кирјос је својим неодговорним понашањем, ма колико нехотичним погађањем малишана, урадио исто оно због чега је Новак Ђоковић 2020. избачен са Ју-Ес опена.

У трећем члану, секцији Т, Прописа гренд слем турнира, предвиђено је искључење тенисера (одлуком судије и супервизора меча) ако својим понашањем угрози неког од присутних на стадиону. Тачније, судија и супервизор тада могу да „прескоче“ уобичајена кажњавања за „опасно играње лоптицом које нема за циљ освајање поена“ и одмах прибегну искључењу, баш као што се то Новаку десило пре нешто мање од годину и по у Њујорку.

Овога пута, међутим, и судија и супервизор су остали неми на поменути инцидент, па Нолетови навијачи, којима је Кирјос прирастао срцу почетком јануара када је здушно бранио Ђоковића током његове аустралијске драме, не могу да верују какви су двоструки аршини на снази. Једни за Новака, а други – за све друге.

Подсетимо, Кирјос и Кокинакис играће у борби за финале против трећих носилаца, Аргентинца Зебаљоса и Шпанца Гранољерса.

Извор: Новости