Свет

НИЈЕ ДОБРО! Страх у Бечу: „Спрема се“

Беч — Теоретичари завере и неонацисти припремају заједничке акције у наредном периоду, забринути су у Бечу.

Не искључују могућност самоубилачких напада, а о томе говори и видео-снимак са једне недавне прославе, којој су присуствовали познати теоретичар завере Мануел Митас, али и осуђивани неонациста Готфрид Кисел.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снимак се појавио на друштвеним мрежама и достављен је полицији. На снимску се може чути да Митас и Кисел разговарају о заједничким акцијама, пошто, како констатују, демонстрације нису довољне.

Они су чак помињали и појасеве са експлозивима.

Рођенданска журка, на којој је настао снимак, одржана је 30. децембра у једном стану, где је домаћин био пријатељ Митаса. Иначе, Митас је у новогодишњој ноћи, учествујући на непријављеном протесту против епидемиолошких мера, напао једног фотографа.

Такође и неонациста Кисел је редовни учесник антикорона протеста у Бечу. „2022. неће бити година у којој ћемо два пута прошетати око Ринга, или сличне будалаштине“, рекао је Митас на видео-снимку.

Други присутни рекао је да је „једини пут војска“.

Заједно са Киселом Митас је најавио да ће нешто заједнички спровести, али да размишљају још о томе шта ће то бити. Митас говори о ношењу појаса са експлозивом. Аустријска полиција добила је овај снимак и захвалила се грађанима на прослеђивању.

Истрагу су покренули Дирекција за заштиту државе и обавештајне службе у сарадњи са војном обавештајном службом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг