Спорт

НИСУ ДОБРЕ ВЕСТИ! Ђоковић до априла игра само у Дубаију? Ево шта се дешава!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић званично је потврдио да ће играти на турниру у Дубаију

Након изостанка са Аустралијан опена турнир из серије 500, који се одржава од 21. до 26. фебруара, биће први ове године на којем ће Новак Ђоковић учествовати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић, коме су Аустралијанци ускратили визу и не брани титулу на Аустралијан опену, пет пута у каријери освајао је трофеј у Дубаију: 2009, 2010, 2011, 2013, 2020. године.

За турнир у Дубаију није потребна потврда о вакцинацији, нити има карантина по доласку у Дубаји. На турниру ће учествовати осам играча од најбољих 20 на АТП лист.

Такмичење у Дубију могло би да помогне Новаку да одбрани броја 1. Иако прошле године није играо у Емиратима, он још увек располаже са 500 АТП поена добијених 2020. Због правила светске листе током пандемије, није остао без поена пре 12 месеци, али сада би ако не буде играо.

Могло би да се деси да му баш тих 500 поена буде неопходно за останак. Данил Медведев се пласирао у полуфинале Аустралијан опена, ако не освоји трофеј то ће бити сјајне вести за првог тенсиера света.

Такође, ако не буде играо ниједан други турнир пре Дубаија, Новака бисмо тек у априлу могли поново да видимо на терену.

Скоро је сигурно да неће моћи да се такмичи у марту на мастерсима у Америци: Индијан Велсу и Мајамију, где сје неопходна вакцина, наравно, уколико се пре тога не вакцинише.

Због тога би тенису могао да се врати тек од сезоне на шљаци. Као становник Монте Карла може да игра игра на мастерсу, потом на Сербиа опену, па следе мастерси у Мадриду и Риму, а видећемо да ли ће за њих добити зелено светло без вакцине против короне.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс