Спорт

НОВИНАР ЗАТРЕСАО ЦЕЛУ ДРЖАВУ ТЕКСТОМ: Мрзимо Новака јер није КУКАВИЦА као ми Аустралијанци!

Текст колумнисте портала „Спектатор“, Џејмса Мекфирсона изазвао је огромне потресе у Аустралији! Зашто је тако, биће вам јасно када га прочитате.

– Цела земља сада мрзи Новака Ђоковића јер је имао храбрости да уради нешто што многи од нас не би – да брани себе. Новаков принципијелан став је само послужио да се осветли чињеница да су милиони Аустралијанаца дозволили себи да их малтретирају у протекле две године. И нико то не жели да призна. Далеко је лакше демонизовати српског милионера који је заузео став него сложити се да смо натерани на потчињеност од стране политичара и здравствених бирократа – написао је Мекфирсон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У наставку је био конретан:

– Људи су се уплашили да би медицински чист освајач гренд слема могао да уђе на ограђен терен, да кашље приликом размене удараца и зарази све на стадиону? Дајте мало смисла! Он је тенисер, не сејач смрти. Нико озбиљан не верује да је Новак ризик по здравље. И нико не верује да би избацивањем њега из земље дошло до заштите Аустралијанаца

Гађао је Џејмс право у мету.

– Новаков злочин је био што је инсистирао да би лични медицински подаци требало да остану приватна ствар?! Онда је успешно изнео случај независној комисији од шест доктора, као и Одсеку за здравство Викторије. Видите где је проблем, зар не? Новак је држао своју медицинску историју за себе, док смо сви ми пристали да наше медицинске податке покажемо странцу.

Потом се осврнуо и на Скота Морисона, премијера Аустралије.

– У чему сте били опрезни? У заштити популације нападнуте ковидом од здравог човека са нормалним имунитетом? Свако нормалан би посумњао да све то има више везе са чињеницом да се ближе избори. Новаков стваран злочин је што је устао у своју одбрану и што је, чинећи то, открио сав наш кукавичлук.

Извор: Курир спорт