Србија

Обратите пажњу! НОВИ СИМПТОМ КОРОНА ВИРУСА! Ако га добијете одмах код лекара! НИКАД ГА НЕ БИСТЕ ПОВЕЗАЛИ СА КОВИДОМ!

Корона вирус и даље држи планету у шаци, и док сви причају о омикрон соју, стручњаци апелују да делта и те како још увек показује активност и да је могуће заразити се овим „старијим“ сојем који даје тежу клиничку слику.

Симптоми делте и омикрона се разликују, али као да су сви заборавили на делта сој који је и даље активан, и даље заражава људе а изазива тежу болест од омикрон соја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кинески научници издвојили су зато симптом који су многи хоспитализовани пацијенти пријавили као први знак да нешто није у реду – није ни кашаљ ни температура!

Тим научника у кинеској болници Тонгџи објавио је да су проблеми са гастроинтестиналним трактом, као што су мучнина и повраћање, били прве клиничке манифестације код инфицираних пацијената.

Корона је системска болест а вирус може напасти органе за дисање, али и систем за варење, јер се рецептор за који се вирус везује у великој мери налази у епителу дигестивног тракта.

Симптоми као што су мучнина и повраћање, које бисте пре повезали са тровањем храном или конзумирањем намирнице која вам није пријала, могу бити знак инфекције ковидом. Појавиће се два до 14 дана након ризичног контакта, због чега је важно да се тестирате ако сте у међувремену сазнали да неко с ким сте провели време има корона вирус.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс