Регион

ОГЛАСИЛА СЕ ДЕВОЈКА НЕСТАЛОГ МАТЕЈА: Открила детаље које нисмо знали

Сања из Сплита, девојка Матеје Периша (27), који је у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године нестао у Београду, пошто је истрчао из клуба „Готик“ у Бетон хали, у ком се проводио са пријатељима из Сплита, у својој исповести испричала је оно што зна о нестанку, као и о томе шта је претходило Матејином одласку за Београд.

– Не знам шта да вам кажем, с обзиром на то да гледам оне снимке на којима трчи, оно јесте он, а као да није. Прво, момак у црним патикама није он, у белим патикама јесте. У води није он, то да знате, зна се да је снимак стар. Знам да Матеј раније није правио такве инциденте, нити лудости, знам са ким сам у вези – започела је Сања исповест.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је нагласила да је била упућена у то да ће Матеј ићи за Београд на дочек Нове године, као и да је знала са ким ће ићи.

– Ја сам пре две године била тамо, била сам и тамо у Бетон хали, познат ми је тај терен. Он је био баш усхићен што иде тамо, пола године је планирао да иде за Београд за Нову годину. Прво су њих тројица планирала, после су им се прикључила још тројица другова, па још један, тако да је на крају испало њих седморо.

Иначе, ова двојица су му пријатељи из основне школе. Организовали су и дочек у неком хотелу, за суботу Скадарлију, заједно смо тражили апартман тамо – каже девојка и додаје да она није хтела да иде са њим, „јер је то мушко друштво и да нема смисла да она иде“.

– Никакви проблеми међу нама нису били – додала је.

Сања каже да се са Матејем последњи пут чула 30. децембра, када јој је он послао видео око 21.30 сати.

– Мени се био угасио мобилни, а била сам на послу. Када сам око поноћи дошла кући, одговорила сам му на ту поруку и отишла сам да спавам. Пробудила сам се у седам ујутру и видим да ми није послао поруку за лаку ноћ када је дошао из града, што он увек ради. Видим нема ништа. Послала сам му поруку тада: „Јел све ок?“, одговора нема.

После сам му око два поподне опет послала поруку, опет ништа. Размишљам да не може да спава толико дуго, нема шансе. Онда сам се касније поподне чула с његовим пријатељима, који су ми рекли да је нестао, да му је јакна ту, да не знају ни они шта се десило. Они су били ван себе – прича нам Сања, наглашавајући да је погађају приче о томе да је Матеј са друштвом конзумирао дрогу.

– Они уопште нису били у том фазону! А и да јесу, па ко би пренео дрогу преко границе?! А, тамо они апсолутно никога не знају, где би то набавили, тако да нема ми то смисла. Још тек су били дошли, први дан, нема шансе. Он се мени јавио у 14.30 када су прешли границу, па у 18 сати када су ушли у апартман, па у 21.30 са вечере. Они су сви нормални. На том видеу, што ми је послао, су се виделе три флаше вина, али њих је седморица. Видело се да су неки пили црно вино, неки бело, атмосфера је била весела. Седели су, чекали су вечеру, ништа посебно – описује Сања шта се види на снимку који јој је Матеј послао из Београда.

Она додаје да су сви избезумљени, да он није конзумирао дрогу.

– Глупо ће можда звучати, али ако и јесте био дрогиран, њему је то неко сипао у пиће, он то није сам узео – каже Сања.

На питање да ли гају наду и какав исход очекује, Сања оптимистично каже: „Има наде још, увек има наде. Некако имам осећај да ће он од некуд искочити“.

О инциденту у клубу

Конобар је хтео да им наплати велику своту и тада је дошло обезбеђење. Након што се за хрватске медије огласио један Матејев пријатељ, који је навео да је кобне ноћи у београдском клубу дошло до инцидента о ком нико не говори, и Сања каже да је чула за то од пријатеља.

– У клубу је наводно био неки инцидент, који је трајао три минута. Ту су били неки момци из Задра, не знам им ни имена, ни ништа о њима, и они су се „нагуравали“ и онда је убрзо после тога њима послата флаша пића за сто, тако да се ту смирило. Тако да не знам шта се могло десити после тога. Само сам чула причу да је конобар или конобарица, да су им велику своту новца хтели наплатити и да је ту испао инцидент и да је дошло обезбеђење. Е сад, да ли тај клуб жели то да заташка не зна, али то је поуздана информација. То је све било пре него што је изашао из клуба – објаснила је она.

Имао трауму: Друг му погинуо пред очима

Према њеним речима, Матеј је пре четири месеца доживео тешку трауму, јер му је пријатељ погинуо пред очима. – Након тога није ишао код психлога, био је сасвим нормалан. Није пио ни лекове, апсолутно ништа. Када се то десило он је мене пита: „Јел мислиш да ће ово оставити неке последице на мене?“, ја сам рекла да ћемо видети, да ћемо пратити и да ћемо отићи по стручну помоћ ако буде требало. Међутим, стварно није било потребе за тим- каже она.

Извор: Курир