Србија

ОНИ СЕ НАДАЈУ ДА НЕЋЕ ПРОНАЋИ МАТЕЈА: То би значило само једно

Интензивна потрага за Матејем, они се надају да га неће наћи и имају оправдани разлог за то...

У потрагу за Сплићанином који је нестао уочи Нове године осим полиције укључени су и цивили, међу којима је и Добровољно ватрогасно друштво Палилула који од првог дана трагају за Матејем Перишем (27).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово добровољно друштво након што је чуло за нестанак младића из Хрватске укључили су се у потрагу.

– Свакодневно трагамо за младићем из Сплита у нади да ћемо га наћи уколико се утопио. Члановима друштва времески услови који су сада веома неповољни не могу ништа и зато не одустајемно од потраге – каже за Курир Зоран Стојановски, председник Добровољног ватрогасног друштва Палилула.

Он наводи да се сви чланови ДВД Палилула надају да „они неће бити ти који ће га наћи“.

– Волели бисмо да се младић појави жив и здрав, али како ствари стоје сви су изгледи да је у води. Ми претражујемо пробаље реке и некад у потрагу идемо увече, а некад преко дана – каже Стојановски:

– У петак вече смо претраживали десну обалу Саве, не марећи за снег. Ноћу потрагу вршимо лампама које бацају сноп светлост и кроз воду до пола метра. Например јуче смо ишли у дневну претрагу терена код сплавова код Небојшине куле. Тај терен је изузетно незгодан јер има пуно грања, балвана и скупља се све и свашта. Стојановски каже да су они у потрагу за Сплићанинон кренули уз одобрење МУП Србије.

– Када се објавила вест да је Матеј Периш нестао послао сам захтев МУП да нам одобри потрагу као професионалцима који су под контролом Сектора за ванредне ситуације и добили смо дозволу – каже он и додаје:

– Поред свих напора МУП, обичних грађана и нашег друштва од Матеја нема ни трага. Велики је проблем река Сава ако је упао, она варира и његово тело је однела ко зна где и питање је где ће тело испливати.

Стојановски наводи да они све добровољно и апелује на људе добре воље да уколико желе да им помогну финансијски он би им био веома захвалан.

Подсетимо, Матеј Периш нестао је ноћ уочи Нове године након што је истрчао из клуба у Бетон хали. Његов нестанак пријатељи су пријавили 31. децембра у 18 сати.

Извор: Курир/Srbijadanas.com