Србија

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ПОЛИЦИЈА ОВДЕ ПРЕТРАЖУЈЕ: Да ли је на помолу нови траг у потрази за несталим Матејем Перишем?

Фото: Фејсбук принтскрин

Фокус припадника Министарства унутрашњих послова у оквиру потраге за несталим Сплићанином Матејем Перишем у последњих 48 сати је поново било Велико ратно острво, а овога пута обављена је теренска претрага острва, паралелно са хотелом „Југославија“ до „Галијске баре“.

Хрватски Јутарњи лист од извора у српској полицији добио је информацију да се то предузело јер су се коначно стекли временски услови и зато што доста тога упућује полицију да претражује то подручје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јуче и данас претраживано је Великио ратно острво, а пошто је наплављено, неки делови острва нису доступни за пешаке, што је врло важно за псе који учествују у потрази, а она ће се наставити и даље. Важно је да се провере и потраге настављају – казао је за Јутарњи лист Ненад Периш, отац несталог Матеја.

И након неколико првих дана потраге, а посебно од 4. јануара, полиција је претраживала обални до Великог ратног острва и са псима трагачима који могу осетити индивидуални траг мириса нестале особе. Међутим, тада та потрага није дала резултата.

Српска полиција је и након реконструкције кретања Матеја Периша након напуштања клуба „Готик“ у ноћи кад је нестао, навела да је сигнал његовог мобилног телефона такође лоциран у зони Великог ратног острва којег су претраживали, а око којег још од почетка потраге патролирају пловила речне полиције и Жандармерије.

Како пише Јутрањи лист, видљиво ангажовање великог броја полицајаца у униформи и цивилу, али и паса трагача можда наслућује да полиција има неки конкретан траг с којим још не жели изаћи у јавност, а можда и нагласити да се без обзира на време које је прошло интензитет потраге не смањује.

Без обзира колико овај део острва ипак био у урбаном делу, местимично је обала прилично неприступачна, заклоњена растињем, због чега је полиција чак наложила власницима бродића и сплавова да рашчисте подручје око тих објеката како би се олакшала потрага, наводи Јутрањи лист.

Хрватски портал закључује да овако велико ангажовање полицијских снага сасвим сигурно није уследило без плана којег спроводи београдска полиција и која током досадашње потраге сарађује с колегама из Хрватске, али и полицијама суседних држава. Иако потрага до сада није дала резултате, полиција ће и даље претраживати тај терен јер неке оперативне претпоставке указују да је то подручје које треба детаљно претражити.

Извор: Курир.рс/ Јутарњи лист