Спорт

Ово нико није очекивао! Надал ШОКИРАО тениски свет изјавом у Мелбурну о свом следећем противнику на Аустралијан опену

Рафаел Надал је био прилично задовољан издањем у осмину финала и пласманом у четвртфинале Аустралијан опена.

Тамо ће Шпанац за ривала имати Дениса Шаповалова који је направио сензацију избацивши Александра Зверева, али то није изненадило Надала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са друге стране, Рафа је поразио Адријана Манарина у три сета, али тек пошто је први трајао скоро сат и по са 30 поена одиграних у тајбрејку.

– Био је луд тајбрејк, обојица смо имали своје шансе. Срећан сам што је припао мени. Пола меча је стало у тај тајбрејк, а потом наставио о данашњем ривалу:

– Он је играо одлично у првом сету, на веома високом нивоу. Лоптица је долазила на моју страну веома брзо, било је тешко прочитати његов сервис. Победио је Карацева и Хуркача зато што добро игра, зар не? Знао сам да ће бити тешко када сам излази на терен, јер Манарино уме да учини да вам буде непријатно на терену. Вредна победа за мене, срећан сам због тога.

Наредни противник петом тенисеру света биће поменути Канађанин.

– Денис има велики потенцијал. И даље мислим да ће, ако настави да напредује, освојити више слемова. Када игра добро, тешко је зауставити га. Видели смо данас за шта је способан, победио је играча као што је Зверев максималним резултатом. Биће ми тешко, али је то очекивано за четвртфинале. Ако желим да прођем даље, мораћу да играм на највишем нивоу. Узбуђен сам. Нисам очекивао да ћу бити овде пре неколико седмица“.

Надал је потом добио питање да ли је изненађен јер неће играти против Зверева у четвртфиналу.

– Не толико. Он јесте био фаворит, због позиције на ранг листи, али није сви знамо колико Денис може да буде добар. Нисам очекивао да буде готов меч у три сета, али то се догодило. Нисам гледао меч, не знам је ли Саша играо добро или није… Али чак и да није, максимална победа над њим значи да је Денис играо фантастично. Јесам ли изненађен? Врло мало.

Најбитније, Рафа Надал је био задовољан својом партијом.

– Задовољан сам што сам довољно здрав да будем овде. То је најважнија ствар, спреман сам да играм седам мечева на турниру, а нисам ни знао да ћу бити овде. Када је реч о тенису, генерално сам свиме задовољан. Доста тога сам урадио добро, с обзиром на то какве су ми припреме биле. Али у спорту се све мења брзо, морате да будете спремни. Радио сам напорно протеклих месеци. Уживам у чињеници да сам овде, да сам поново у четвртфиналу гренд слема. Узбуђен сам што имам још једну шансу да играм против фантастичног играча.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс