Спорт

Ово нису очекивали! АМЕРИ У ЧУДУ: Никола Јокић их запањио после увреде

НИКОЛА Јокић и Маркиф Морис су у новембру изазвали хаос, а бура око њиховог инцидента се ни дан данас смирује. Толико, да су сада опет њих двојица у центру пажње.

Подсетимо, у завршници меча између Денвера и Мајамија, Маркиф Морис је, ничим изазван, током почетка контранапада Нагетса снажно „улетео“ у тело нашег аса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уследио је, секунд касније, неспортски потез српског играча, који је са леђа одгурнуо Американца познатог од раније по пргавости на терену. Искључена су обојица, али се на томе није све завршило.

На терену је најратоборнији био Мајамијев ас Џими Батлер, који претио српском центру, потом га је у ходнику позивао на тучу, а затим се огласио рођени брат Маркифа Мориса, Маркус, и сам НБА кошаркаш, члан Лос Анђелес Клиперса.

– Чекао да ми брат окрене леђа. Записано, поручио је Маркус Морис путем Твитера.

На то су реаговала Николина браћа, Немања и Страхиња, а потом је чак и један камион почео да кружи по Денверу, са натписом:

„Све је то забавно док те Јокићева браћа не сачекају у свлачионици“.

Међутим, иако је прошло баш доста времена од тада, Маркиф Морис и даље не игра, због повреде коју је тада задобио, а када је у локалном медију то констатовано као озбиљно стање, он је Србина увредио следећим твитом:

– Нема ту никаквог с***, права је повреда! Замислите да вас траљави дебели дечак од 136 килограма у пуној брзини директно удари у кичму. Вратићу се ускоро, као што сам и рекао, написао је он после констатације да је од 8. новембра и поменутог децембра пропустио чак 30 утакмица.

Маркиф Морис је то поручио у петак, а у ноћи између петка и суботе Никола Јокић је поново бриљирао, у победи Денвера над Сакраментом.

Том приликом је извео фантастично додавање, без гледања, које је његов клуб, Денвер Нагетс, на Твитеру описао „прозивком“ Маркифа Мориса:

– Ове није било ничег траљавог…

Више стотина хиљада пута је тај велемајсторски потез српског аса погледан на поменутој друштвеној мрежи, а многи су га похвалили, не скривајући одушевљење.

Један од најбољих, а свакако један од најпопуларнијих познавалаца НБА лиге на Твитеру, Роб Перез, и сам је емитовао снимак Јокићеве асистенције, уз коментар:

– Јокићу, имај милости!

Никола Јокић и ове сезоне има фантастичну статистику у НБА лиги: просечно постиже 26 поена по мечу, има чак 14,1 скок по утакмици, уз тачно седам асистенција по такмичарском наступу.

Шта следи за Јокића и Денвер?

После најновије одлуке НБА лиге, Никола Јокић и Денвер ће у наставку јануара проћи кроз прави „кошаркашки пакао“, а први наредни меч играће у понедељак, сат иза поноћи, када ће гостовати Оклахоми.

У овом тренутку Нагетси су, уз учинак 19-18, седми у Западној конференцији НБА лиге, као први пратиоци Даласа и Лејкерса, који имају по две победе више.

 

 

 

Извор: Новости.рс