Русија

Ово нису очекивали! ЗАСТРАШУЈУЋА ФРАЗА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Једним потезом охлађене главе у САД и НАТО-у

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

ЗАСТРАШУЈУЋА фраза руског министра спољних послова Сергеја Лаврова охладила је жар САД и НАТО-а и буквално их посадила за преговарачки сто о безбедности, сматра политички аналитичар Јаков Кедми.

Према запажањима бившег шефа тајне службе Натив, тон у дебати између САД и других држава колективног Запада значајно се променио последњих дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Кедмија, то може бити директно повезано са говором Сергеја Лаврова током велике конференције за штампу. Шеф дипломатског ресора је јасно ставио до знања да Москва нема бесконачно стрпљење и да неће стално чекати обећања са запада. Исти став изнео је и званични представник Кремља Дмитриј Песков.

– Оно што је Лавров рекао је веома озбиљно. А Лавров је рекао једноставну фразу: „Наше стрпљење је готово.“ Русија током ових преговора никоме није претила, али треба узети у обзир оно што је Путин рекао Бајдену, када је почео да прети санкцијама. Он је рекао да САД ризикују да ће Русија прекинути све односе са њима и са Западом. Русија нема право да не победи у овој борби – рекао је Јаков Кедми у емисији „Вече са Владимиром Соловјевим“.

 

 

 

Извор: Новости.рс

 

Ознаке