Регион

ПОРУКЕ ДРУГОВА ПОСЛЕ НЕСТАНКА ПЕРИША БАЦАЈУ НОВЕ СУМЊЕ: Ко је мистериозна особа с којом је Матеј ишао у ђир по клубу

Фото: Фејсбук принтскрин

Након што су се у јавности појавиле поруке преписке пријатеља Матеја Периша у којој са својом девојком Сањом прича о конзумацији дрога у клубу „Готик“ и после емитовања интервјуа Хрватице Маје Сопте са којом је нестали Сплићанин покушао да ступи у контакт у Београду, појавила су се нова питања у овом случају који већ 22. дана потреса Србију и регион.

Из порука се намеће закључак да се Сплићани критичне ноћи јесу дрогирали, али и даље није познато да ли је и Матеј конзумирао опијате, као ни ко је „човек са којим је ишао у ђир по клубу“, а који се такође спомиње у објављеним порукама. Претпоставља се да би „човек“ могао бити дилер, односно, особа која поседује наркотике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, у порукама дан након нестанка, Матејев пријатељ Божо, који је кобне ноћи био са њим у клубу „Готик“, констатовао је да не зна шта је било Перишу, те се запитао да ли су у питању „халуциногене дроге или нешто друго слично“.

Прво је рекао девојци Сањи да нису узимали наркотике и да не зна шта је могло да му се догоди, а потом је неколико дана касније ипак рекао да су узели дрогу, али након што је Периш отишао из клуба.

Њему је Сања одговорила да не верује да је Матеј узео нешто сам, “осим ако му неко у том ђиру по клубу није понудио”. Рекла је и да Матеј није женско да му неко дрогу стави у пиће“, на шта је Божо само рекао: “Стварно не разумем”. Нове поруке су разменили после неколико дана, а у једној од порука споменула је и Мају Сопту.

„Можда је Матеј успут упао у причу у том ђиру са човеком. Можда није планирао то. Или та Маја користи и та чуда, да му је она неког решила“, написала је она, а порука која је уследила као Божов одговор открила је да Сплићанима конзумација наркотика није страна.

“Маја не користи”, написао је он, а њега је Сања потом питала да ли је Матеју било криво “што сте ви са Задранима узели, а он није”, на шта јој је младић рекао да Матеј то ни не зна, те и да су “узели” након што је њихов пријатељ нестао. Дакле, из ових порука се закључује да су Сплићани узели дрогу са Задранима, али и даље није познато да ли је Матеј користио дрогу те вечери, као ни то да ли се наљутио што њега није „почастила“ екипа из Задра.

Иако се пре неколико дана у хрватским медијима појавила информација да је Маја у полицији изјавила да је Матеј повремено користио наркотике, да би, како је навео Вечерњи лист, могао да ради, она је јуче у интервјуу за ТВ Прва дала сасвим другачију изјаву.

– То је златан момак. Не може било ко да ради, студира и да се бави спортом. Таква особа сигурно не знам ни ја шта ради. Ни ја исто не бих постигла да користим апсолутно ишта – рекла је она и осврнула се на сумње изнете у медијима да дилује наркотике и да је њен суграђанин Матеј Периш (27), хтео да ступи у контакт са њом због дроге.

Оно што додатно баца сумњу на целу причу у вези са дрогом јесте и сведочење К. Ф. (29) једног од најближих Матејевих пријатеља, који с Перишем дуги низ година ради као скипер, управо шест дана након његовог нестанка. Он је тада за „Вечерњи лист“ рекао да богати туристи или групе тинејџера готово увек питању скипере где могу да набаве марихуану, кокаин и слично.

– Тако напросто изгледа рад у туризму. Ту није баш ништа чудно. Међутим, ми се тиме не бавимо, нити смо се икад бавили – рекао је К. Ф. почетком јануара.

На питање медија сумња ли на то да је Матеј био под утицајем неких опијата, његов пријатељ је рекао да не може са сигурношћу тврдити.

– Колико знам, екипа из Задра нешто је конзумирала. Да ли се сада догодила ситуација да је неко некоме нешто из чисте забаве понудио – не знам. Да ли је Матеј пробао неку халуциногену дрогу након чега га је „окренуло наопако“? Не знам. Он није тај ђир, верујте ми. Али све је могуће, било је касно, сви су већ попили и била је усијана атмосфера… Али ако бисмо и хипотетски тврдили да је Матеј пробао нешто што га је „избило из ципела“, остаје питање зашто је изашао сам и како то да је баш само њега окренуло – рекао је тада пријатељ несталог младића из Сплита.

Маја је у емисији „Експлозив“ на телевизији Прва рекла да разлог што њу повезују са дрогом вероватно лежи у томе што „они раде у туризму“.

– Али ми не радимо са, како они пишу, луксузним јахтама. Ми радимо са једнодневним излетничким бродовима – нагласила је Сплићанка чији брат је такође Матејев пријатељ. Потом је додала да није знала да је он у Београду и да је чак мислила да је дошао и њен брат.

– Да сам барем ја знала да он долази у Београд… рекла бих му где да иде. Ја уопште ништа нисам знала. Хтели су ме назвати и питати где да идемо даље, где ће бити добро. Одговарам му на поруку на Инстаграму и питам га „ко је дошао у Београд“, мислећи да је можда дошао и мој брат. Међутим, Матеј ми није никада одговорио – рекла је она, а пре тога објаснила је зашто она и Матеј нису успоставили контакт.

– Станем испред ресторана и видим да ми је Матеј послао поруку путем Инстаграма. Међутим, како нисам имала интернет, видим да ме је звао у 22.29… Да сам барем ја успоставила са њим позив… Јер је он је мене покушао да добије на телефон да ме питају након ресторана где да иду даље.

Извор: Курир.рс/Блиц