Спорт

Премијер: НЕ ДАЈТЕ МУ ДА ИГРА! Ђоковић остаје БЕЗ Аустралијан Опена ЗБОГ Надала?

Данијел Ендрјуз премијер аустралијске државе Викторије у којој се одржава Аустралијан опен, чврстог је става да Новака не треба пустити да игра на овогодишњем турниру!

И поред победе на суду, и поред тога што је већ два пута тренирао на Мелбурну парку, и даље постоји шанса да Новак Ђоковић не заигра на овогодишњем турниру. Таквог става се држи и премијер државе Викторије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Остајем при ранијим коментарима. Кад су ме питали да ли бисмо тражили од Владе Комонвелта да изузме одређене људе од обавезе да буду вакцинисани, мој одговор је био не. И тад и сад је исто. – изјавио је Данијел Ендрјуз.

– Ко ће ући у земљу и какав је статус по питању вакцине те особе није питање за државне владе. Не издајем ја визе, то ради Влада Комонвелта. Што се тиче процеса око добијања визе тиме се бавио Тениски савез Аустралије, да би ушао у земљу без карантина савезна Влада је морала да спонзорише Ђоковића, ми то нисмо урадили, али ми нисмо ти који одобравају визе, а наш став је и те како јасан – наставио је Ендрјуз.

Неколико тенисера ушло је потпуно неометано у Аустралију са идентичним медицинским изузећем као и Новак.

– У питању је активни процес, требало би да видимо да ли ће бити жалбе и не желим да коментаришем. Ми нисмо никога покушали да убедимо да би неко требало да се пусти у земљу, већ супротно. Када смо пре неколико недеља и месеци причали о медицинским изузецима, говорило се о томе да претходна инфекција ковидом не може да буде основа за то. Ситуација се од тада променила, бројни људи су пуштени у земљу на основу тога. Ако је питање да ли смо ми тражили да тако буде, одговор је да нисмо, тако је било и пре неколико недеља, тако је и сада – рекао је Данијел Ендрјуз.

Упитан је и како мисли да цела ова ситуација утиче на репутацију најбољег тенисера света.

– Знате, сматрам да су Рафа Надал и неколицина остали изнели веома, веома јасан став. Овај турнир је знатно већи од било које особе. У питању је гренд слем, највећи тениски догађај у првом кварталу године, сваке године. Као такав је већи од било које особе, било да је она на терену или ван њега – истиче Ендрјуз.

И даље се чека да се огласи министар за имиграциона питања Алекс Хок који има последњу реч у овом случају!

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс