Србија

РАСВЕТЉЕН СЛУЧАЈ УКРАДЕНЕ БЕБЕ ИЗ ПОРОДИЛИШТА: Мајка на телевизији препознала украденог сина, па…

Млађан сазнао да је усвојен када се оженио и створио своју породицу. То му није дало мира, па је кренуо у потрагу за биолошком мајком.

Афера „Нестале бебе“ не стишава се од седамдесетих година прошлог века, а у септембру прошле године, разрешили су се први случајеви сумње на крађу тек рођених беба између педесетих и осамдесетих година прошлог века у тадашњој Југославији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потврђен је један случај крађе беба из Породилишта у Крушевцу 1981.године, а ради се о случају Млађана Радивојевића, чија је биолошка мајка данас позвана из полиције у Крушевцу. Млађан је сазнао да је усвојен, када је одрастао и основао своју породицу, а речено му је да га је мајка оставила у породилишту.

То сазнање није му дало мира, кренуо је да трага за истином, а када је хтео да сазна име биолошке мајке, испоставило се да та особа не постоји. Затим се обратио за помоћ члану Владине комисије за истраживање несталих беба Радиши Павловићу, а убрзо се појавио и у медијима.

То појављивање на телевизији довело га је до биолошке мајке, која је гледајући емисију, приметила да личи на њеног супруга и старијег сина. Затим се јавила како би се одрадио ДНК тест, који је утврдио да је Млађан њен син отет у крушевачком породилишту одмах након рођења.

Четири месеца се чекало да реагују тужилаштво и полиција, а тек данас је Милица Миливојевић по налогу Основног тужилаштва у Крушевцу дала изјаву о томе шта се то десило у марту 1981. године у крушевачком породилишту.

Извор: Прва српска телевизија/srbijadanas.com

Ознаке