Регион

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА: Матеј је након изласка из клуба имао контакт само са једном особом

Фото: Фејсбук принтскрин

Од 30. децембра од Матеја ни трага ни гласа

МУП Србије јуче се огласио у вези нестанка Матеја Периша (27) из Сплита, ком се сваки траг губи у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објаснио инспектор, Матеј је по изласку из клуба „Готик“ у Бетон хали имао контакт само са једном особом!

Како су навели, он је кратко разговарао са таксистом, кога је зауставио у Карађорђевој улици.

– Таксиста је имао заказану вожњу и због тога није примио Матеја. Пре и после њега нема кретања лица ни возила која би довела до било какве индиције да се ради о било чему насилном што се тиче Матејевог кретања. Такође, Матеј није уочен ни у једном другом делу града сем овде и није уочен ни његов повратак на траси кретања – рекао је инспектор МУП па наставио:

– Установили смо да пре њега и после њега нема никога ко би га јурио! Нема интеракцију с другим лицима, осим с таксистом у чији такси је покушавао да уђе. И то је једина интеракција с неким на његовој траси кретања.

Подсетимо, од кад су у јавност пуштени видео-снимци који приказују како Матеј покушава да заустави такси возило испод Бранкововг моста, на углу Карађорђеве и Црногорске улице, коментари на мрежама су разни, од тога “зашто га није повезао, сад би био жив” до тога “зашто би таксиста примио човека у кратким рукавима у децембру”.

Инспектор МУП Србије, који је презентовао реконструкцију младићевог кретања непосредно пре нестанка објаснио је из ког разлога таксиста није повезао Матеја и тако зауставио спекулације.

Подсетимо, пријатељи Сплићанина пријавили су његов нестанак 31. децембра у 18 сати, а према њиховим речима они су видели да га нема око 02.30 сати. Младићи из Сплита дошли су у Србију како би провели новогодишње празнике. Критичног дана су комбијем из Загреба стигли у Београд, где су се сместили у апартман на Дорћолу, који је управо Матеј резервисао на своје име.

Извор: Новости/srbijadanas.com

Ознаке