Регион

САХРАЊЕН АКИ РАХИМОВСКИ: Уз звуке ове песме испраћен на вечни починак (ВИДЕО)

Музичар Александар Аки Рахимовски сахрањен је данас на загребачком Мирогоју у Алеји великана, у кругу породице и пријатеља. За последњи испраћај породица је одабрала песму која је за покојног певача имала посебно значење. Песму „Саилинг“ Рода Стјуарта Аки је често певушио свом сину Кикију када је био беба, а чланови групе су баш ту нумеру отпевали на испраћају познатог певача који је преминуо од отказивања срчаног мишића.

На сахрани фронтмена Парног ваљка Акија Рахимовског окупили су се његове бројне колеге и пријатељи. Међу првима се појавио Хусеин Хасанфендић Хус, његов колега из групе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз колеге из Парног Ваљка, на Акијеву сахрану дошли су Дино Јелусић, Нено Белан, Ивана Плецхингер, Јурица Пађен, Едвин Софтић, Тина Кресник…

На плакату уз Акијеву фотографију писало је: „Тужна је наша улица откад ниси ту… Јер тужну пјесму пјевају они што остају“. Реч је о стиховима из песме Парног Ваљка, „Моја је пјесма лагана.“

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DNEVNIK.hr (@dnevnikhr)

У 15 часова када је почео последњи испраћај певача 150 хрватских радио станица емитовало је исту песму. У етру се чула песма „Поново“, уједно и последња коју је Аки отпевао.

Последњи поздрав упутила му је ћерка Дина: „Једном приликом си рекао да је лако бити висок, али тешко бити велик, велик човјек. Хвала ти тата што си ме научио како је човјек само мален под звијездама. Ајде бегај, тако си ми говорио, бегај кћери. Бегај тата јер им је досадно горе без тебе. И само да знаш, само ти, тата, и нитко као ти“, поручила је.

„Волим те тата“, закључила је скрхана ћерка.

Акијеви сарадници из „Парног ваљка“ огласили су се саопштењем када је њихов пријатељ изненада преминуо.

– Напустио нас је наш добри дух, пријатељ и саборац, Аки – човек који је живео за песму, бину и своју публику. Још смо у шоку и неверици и дубокој жалости те тренутно нисмо у стању да дајемо изјаве за медије. Веселили смо се предстојећој турнеји и новом синглу. Ово је превелики губитак драгог нам пријатеља те вас у име његове породице и бенда молимо за разумевање. Овим путем желимо да се захвалимо публици, пријатељима и колегама на порукама подршке и изјавама саучешћа.

Свеће Загрепчана за Акија: Парни ваљак објавио снимак

Аки имао мождани удар 2018: Три брака и дете у 65. години

Александар Аки Рахимовски рођен је у Нишу, али се убрзо са породицом преселио у Скопље. Како му је отац био музички професор, са седам година је кренуо у музичку школу, одсек клавир и певање.

Као тинејџер био је члан неколико састава од којих су неки групе Вакуум, Крвна браћа и Тор, са којом је наступио на фестивалу у Загребу 1975. године.

Исте године упознаје гитаристу и композитора Хусеина Хасанефендића Хуса и Јурицу Пађена. У сарадњи са менаџером Владимиром Михаљеком Михом оснивају прву поставу Парног ваљка.

Свечана комеморација за најужи круг колега и пријатеља Акија Рахимобвског најављена је за сутра у Малој дворани Ватрослава Лисинског у Загребу.

Извор: Директно