Спорт

СКАНДАЛ У МЕЛБУРНУ! Руски тенисер признао да је дошао позитиван на корону!

Још се дуго неће смирити таласи настали око депортације Новака Ђоковића, а свакодневно нам стижу нове информације тим поводом из Аустралије.

Тако је шести тенисер света Рус Андреј Рубљов у четвртак после меча против Литванца Рикардаса Беранкиса изјавио да је у Мелбурн допутовао позитиван на коронавирус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је говорећи о тестирању на Аустралијан опену истакао да је оно проређено и да он лично не ради ПЦР тест јер је био позитиван када је стигао.

„Мене лично сада не тестирају јер сам тек преболео вирус корона. Када сам летео у Аустралију још сам био позитиван, али ниво ковид СС, како се то зове, нећу лагати, био је врло низак и није опасан. Било ми је допуштено да уђем у земљи. Осим тога, провео сам више од десет дана у карантин“, рекао је Рубљов.

„Можда бих и даље био позитиван. Али више нисам заразан и опасан. Будући да сам био болестан, више не радим ПЦР тестирање“, додао је Рубљов.

Подсетимо, Новаку је одузета виза за улазак у Аустралију под објашњењем да је, као невакцинисан и без обзира на потврду о прележаном вирусу у децембру, опасан за ту државу.

Рубљов ће у 3. колу Аустралијан опена играти против Хрвата Марина Чилића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92