Свет

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ СРПКИЊЕ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ: Вас Србе треба протерати, ничему не служите, само ширите заразу и хоћете да ратујете

Фото: Инстаграм принтскрин

Каква је тренутно ситуацији у Аустралији после свега што се десило Новаку Ђоковићу? Одговор на то питање дала је Јелена Тодоровић која у Аделејду ради као кошаркашки тренер.

– Никада, али баш никада у Аустралији није било оволико тешко бити Србин. Толика количина мржње није забележена годинама – почела је Јелена причу за Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наставак је узнемирујући:

– Чим неко чује да сам Српкиња, одмах ме вређа! И није то случај само са мном, него са целом српском заједницом овде. Понашају се према нама као да смо нижа врста. Вређају нас, говоре да само хоћемо да ратујемо, да се наш народ на улицама понаша као багра и да смо хтели да изазовемо трећи светски рат.

Јелена јасно истиче:

– Не могу да ћутим. Јасно и гласно браним Новака. На послу су ми одмах сугерисали да пазим шта причам, да не нападам Аустралију и да бирам речи. Упозоравају ме да овде живим и да овде градим каријеру. Они апсолутно могу сва врата да ми затворе и да ми дају отказ, али ако то ураде, рећи ћу да су расисти. То је за мене чист расизам! Пре неки дан су ме деца на тренингу питала: „Јесте ли ви из Србије? Знаци ли то да ћете сада у затвор?“ Или, на пример: „Да ли је истина да ви из Србије намерно долазите у Аустралију заражени да бисте нама пренели корону?“ Сулудо је шта говоре својој деци.

Један пример који наводи Јелена потпуно је недопустив:

– Возач ме је питао одакле сам, а ја сам му рекла сам да сам из Аустралије, да бих избегла расправу. Међутим, инсистирао је да му кажем. Рекао је да имам чудан акценат и питао ме да нисам случајно из Србије. Када сам му рекла да јесам, он је изнео свој став: „Вас Србе треба протерати. Ничему овде не служите, само доносите невоље. Желите да ратујете и ширите заразу!“

Извор: Курир/Информер