Србија

Шокантне тврдње! МАТЕЈЕВИ ПРИЈАТЕЉИ НИСУ ПРИЈАВИЛИ НЕСТАНАК ЈЕР СУ БИЛИ ПОД УТИЦАЈЕМ НАРКОТИКА! Најновији детаљи ИСТРАГЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

Пријатељи Матеја Периша (27) из Сплита вероватно су одуговлачили са пријавом његовог нестанка јер су те вечери сви били под дејстом недозвољених супстанци, сматра председник Синдиката полиције и полицијских старешина Блажо Марковић.

– Тело би требало да исплива после пет или шест дана. Још се води као нестао. Сва памет нам сад долази из Хрватске да треба да испитамо његове пријатеље. Наша полиција је искусна у тим стварима. Наравно да је чудно што су чекали 12 сати да пријаве случај. Можда су чекали да се очисте тела од алкохола и неких других супстанци. Видели смо на снимцима да је после трчао. Полицији је императив да нађе младића – рекао је председник Синдиката полиције и полицијских старешина Блажо Марковић у јутарњем програму Курир телевизије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Форензичар Душан Кецкаревић сматра да је све мања вероватноћа да можемо говорити о Матеју као некоме ко је међу нама.

– Траже се нови снимци и истражни правци. На основу снимака пратите могуће правце где је отишао. Могли смо да анализирамо ДНК ако је рецимо пипнуо ограду да видимо да ли је то стварно он. Битно је и време које прође од тренутка кад сте добили информацију до тренутка кад изузимате трагове – рекао је Кецкаревић.

Марковић наводи да постоји нада да је млади Сплићанин жив.

– Његови пријатељи су после 12 сати пријавили нестанак. Полиција је кренула одмах иако треба да прође 48 сати. Ангажовано је много полиције што значи да постоји воља да се то реши. Мислим да постоји нада да је жив – рекао је Марковић и нагласио да сматра да су пријатељи несталог младића имали недозвољене супстанце те су се бојали да их полиција после пријаве нестанка не би претресала.

Кецкаревић је нагласио да је чињеница да су закаснили са пријавом.

– То су млади људи. Дошли су да се проводе и нико не зна до подне где се налази. Све те закаснеле реакције сметају истрази. Проток времена слаби информације – рекао је форензичар и нагласио да су пријатељи Матеја Периша сигурно схватили да је његов капут остао у гардероби.

Марковић додаје да му није јасно како пријатељи већ после сат времена нису приметили да га нема.

– Заједно су дошли. Чудно је да га после сат времена нема за столом. Није ми то јасно. Видимо на снимцима да је можда трчао за девојком. То је сад све питање. Јавност је толико заинтересована зато што је младић из Хрватске. Не дај Боже да нам нестане неки Американац – наводи Марковић.

Матеј Периш (27) из Сплита, подсетимо, нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра након изласка из београдског клуба „Готик“ кад му се изгубио сваки траг.

Полиција данима претражује Саву и Дунав јер се на снимцима надзорних камера види да је након изласка из клуба пришао огради на кеју и то наводно са намером да обави нужду.

Јуче су се међутим појавили и снимци на којима се Матеј види како у ноћи нестанка трчи околним улицама. Појавио се и снимак на коме се непозната особа види како отприлике у то време плива Савом, али за сада нема потврде да је у питању нестали Сплићанин.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Република.рс