Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! „Спремамо се за одбрану након наоружавања из Србије“

Приштина — Заменик косовског министра одбране Шемси Сиља изјавио да КБС планира да се додатно наоружа током 2022. године, с обзиром на, како је рекао, претње из Србије

Сиља је за РТВ Дукађини рекао да међу највећим партнерима за куповину оружја Косово има САД, Хрватску, Турску и још неколико земаља, пренео је портал Косово онлине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Спремамо се за одбрану након наоружавања из Србије. С обзиром на текуће претње из Србије, наоружани смо адекватним оружјем које реагује на ову ситуацију. Одговорићемо адекватним наоружањем које ситуација захтева. Не купујемо офанзивно оружје, али радимо даноноћно на заштити наше територије и становништва“, истакао је Сиља.

Сиља је рекао и рекао да министарство одбране следи политику Америке, која има праксу наоружавања

„Били смо опрезни да склапамо послове о наоружању само са државама, а не са приватним компанијама. Одговарајућа држава је надгледала продају оружја Косову“, рекао је Сила.

Заменик министра одбране је рекао да је у овој години планирано 52 милиона евра за куповину оружја и додао напоменуо да Косово има и саветнике из Америке, како би одговорило на ситуацију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине