Русија

ШОКАНТНО! Медији преносе: ПУТИН ХОЋЕ ДА ЗАУЗМЕ КИЈЕВ И ЗБАЦИ ВЛАДУ?! Наређен одлазак породица дипломата и особља

СТЕЈТ департмент је у недељу увече саопштио да ће смањити број запослених у америчкој амбасади у Кијеву, у Украјини, почевши од одласка небитног особља и чланова породица.

– Стејт департмент је 23. јануара 2022. године одобрио добровољни одлазак америчких директно ангажованих запослених и наредио одлазак чланова породица који испуњавају услове из амбасаде у Кијеву због континуиране претње руске војне акције. Држављани САД у Украјини би требало да размотре да оду сада користећи комерцијалне или друге приватне опције превоза – наводи се у саопштењу Стејт департмента.

Си-Ен-Ен је у петак известио да је амбасада затражила од Стејт департмента да предузме овај корак, пошто је Русија наставила са гомилањем снага и опреме у близини украјинских граница, изазивајући страх од обнове инвазије.

У најновијој обавештајној процени украјинског министарства одбране, коју је ове недеље поделио Си-Ен-Ен, оцењује се да је Русија сада распоредила више од 127.000 војника у региону. Секретарка за штампу Беле куће Џен Псаки рекла је прошле недеље да је Русија у позицији да покрене инвазију „у било ком тренутку“.

Стејт департмент је већ издао савет за путовања на највишем нивоу за Украјину, рекавши Американцима да не путују у земљу и да буду свесни извештаја да Русија планира значајну војну акцију против Украјине.

Амерички званичници још увек не знају какви су планови руског председника Владимира Путина нити да ли је он уопште одлучио да изврши инвазију. Али неки званичници који су видели обавештајне податке кажу да постоје докази да Русија планира да покуша да заузме Кијев и збаци владу, као што је Си-Ен-Ен раније известио.

Министарство спољних послова Велике Британије саопштило је у суботу да има информације да руска влада планира да „постави проруског лидера у Кијеву док разматра да ли да изврши инвазију и окупира Украјину”.

 

 

Извор: CNN

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2022.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31