Спорт

Шокирао све! НЕКО ЈЕ ЂОКОВИЋ, А НЕКО НАДАЛ: Изјаве Дениса Шаповалова о привилегијама затресле тениски свет

Канадски тенисер Денис Шаповалов никако није могао да се помири са поразом од Рафаела Надала у четвртфиналу Аустралијан опена.

Канађанин је протествовао током меча код судије због понашања Надала, а после меча оптужио Шпанца да користи привилегије свог имена током мечева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та изјава је натерала тениске навијаче да се осврну на изјаве Шаповалова везане за Новака Ђоковића и увиде разлику у понашању двојице врхунских тенисера.

„Надал има посебан третман само зато што је Надал. То је 100 посто тако. Толико дуге паузе под новим правилима више нису могуће. У другим мечевима смо морали да трчимо назад на терен јер судије све што су радиле је мериле нам време. А данас?“, беснео је Шаповалов после меча.

Шаповалову је ово био други пораз у каријери од Надала у исто толико мечева. Против Ђоковића Канађанин има седам пораза у исто толико мечева.

Међутим, његови коментари после мечева са српским тенисером никада нису личили на оне током и после дуела са Шпанцем.

„Рекао ми је да зна колико ми је тешко сада. Рекао ми је да ће ми све доћи на своје. Мени то много значи када долази од некога као што је он. Он не мора све то да ради, али то показује каква је он особа. Баш је лепо када неко као што сам ја чује то од њега. Имам невероватно поштовање за њега. Он је сигурно један од највећих тенисера свих времена и фантастично је да чујем такве ствари од њега“, рекао је Шаповалов једном приликом о Ђоковићу.

Шаповалов је ове речи Новаку упутио после полуфинала Вимблдона 2021. године, када је најбољи тенисер планете славио победу са 3:0 у сетовима, али је у практично сваком сету Канађанин имао шансу да исти и освоји.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс