Регион

СПЛИЋАНКА ЗНА ГДЕ ЈЕ МАТЕЈ? ДЕТЕКТИВИ РАЗОТКРИЛИ МАЈУ: Има много нелогичности

МОЖДА тренутно најпознатија Сплићанка Маја Сопта (31) испричала је како изгледају њени дани од када је нестао Матеј Периш (27).

Плакања, љутње, грижа савести, све је стало у тек неколико минута њеног појављивања на ТВ. Ипак, утисак је да је јавност више очекивала од девојке за коју се претпоставља да је имала последњу комуникацију са несталим Сплићанином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, Маја је испричала и низ нелогичности о случају.

– Ова девојка наводи да је имала велики проблем да се паркира испред ресторана на Карабурми тог 30. децембра због великог снега и леда, као и да она није навикла на такве услове јер живи на медитеранској обали и да се из тог разлога није јавила Матеју када ју је позвао. Тих дана у Београду није било снега и леда, било је сунчано и лепо време – указује на нелогичност Братислав Здравковић, приватни детектив и некадашњи полицајац.

Сумњива изјава да није имала контакт са несталим Матејем

Он истиче да му је комплетан интервју сумњив, поготову њена изјава да са Матејем није имала никакав контакт.

– Кроз целу ту исповест нисам осетио њену искрену емоцију, а видно је било да жели да комплетну причу пласира као изузетно потресну. Навела је да је полиграф прекинут јер јој је било тешко. Рекла је да је Матеја познавала површно, као ученика њене мајке и као друга свог брата. Такође, навела је и да је Матеја сретала углавном лети, неколико пута месечно, на обали, зато што су обављали сличан посао, туризам нижег ранга у Сплиту. Зашто би онда баш њу Матеј звао ако нису били блиски и зашто је толико битно у који ће клуб наставити ако су дошли на неколико дана да се проведу – пита се детектив.

Ниједном реченицом у том интервјуу Маја Сопта није убедила нашег саговорника да је потресена, па чак ни сузама.

– Рекла је да је ишла и на полиграф, а моје питање је зашто је она уопште и подвргнута полиграфском тестирању ако није сумњива? Зашто показује свој пасош који држи у рукама? Да ли је то можда доказ невиности? – истиче он.

Бивши полицајац и приватни детектив наводи да је готово сигуран да је комплетна „потресна исповест” Маје Сопте изрежирана.

– У њеном интервјуу нисам осетио и видео искреност. Све време се правдала, а у мени је то пробудило осећај да је крива. Да је мени нестао пријатељ, за све би ме било брига, осим где је нестао човек, из ког разлога, као и да ли ће икада бити пронађен. Никада не верујем женама које плачу без суза – закључио је Браца Здравковић.

Извор: Новости