Свет

СРБИ ЗАПУШИЛИ УСТА ВОДИТЕЉКИ: Ребека је вређала Новака, а сад је добила одговор (ФОТО)

Нема краја скандалима у Аустралији и понижавајућег третмана који у Мелбурну има први рекет света и деветоструки освајач Аустралијан опена Новак Ђоковић.

Најновији се десио током програма уживо двоје новинара „Канала 7“ вређали су Новака Ђоковића називајући га лажовом и се***ом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски навијачи наравн нису остали дужни, па су засули Инстаграм профил једног од њих двоје са порукама подршке тенисеру.

Они су током читавог процеса суђења и задржавања Новака у хотелу, без телефона, новчаника, бодрили српског тенисера. Ниједнога тренутка нису одступили или се удаљили од хотела и суда.

Сада су исту праксу, навијачку, наставили и путем друштвених мрежа, на мети им је им била водитељка тог програма Ребека Мадерн,

Њу су Нолетови симпатизери фино „почастили“ на њеном Инстаграм профилу.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rebecca Maddern (@rebeccamaddern)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је у понедељак рано ујутру по српском времену Владу Аустралије и тиме добио могућност за улазак у земљу и наступ на Аустралијан опену.

Иако би одлука суда требала да буде последња у хаосу који траје већ седам дана, она је за сада само наставак приче око Новака Ђоковића у Мелбурну.

Подсетимо, Новак Ђоковић је пут Аустралије кренуо 4. јануара. Том приликом је послао поруку да је добио медицинско изузеће од вакцинацијеМеђутим, дан касније Новаку није омогућен улазак у земљу.

После тога Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну.Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну.

Новак се први пут огласио на Бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку.

Ђоковић и његов адвокатски тим су одмах уложили жалбу на одлуку граничне полиције о забрани уласка.

Да је реч о политичком прогону Новака Ђоковића јасно је и из шокатне претње Владе Аустралије, да неће поштовати одлуку суда уколико она буде ишла у корист српског тенисера.

Упркос свим притисцима Новак Ђоковић је добио Владу Аустралије на суду, па је том одлуком њему враћена виза за боравак у Аустралији.

Одлука суда је значила да је Новак Ђоковић слободан човек.

Али, министар за имиграцију Алекс Хок и даље има дискреционо право да депортује Ђоковића.

Извор: Курир спорт