Спорт

СРЂАН ЂОКОВИЋ ОТКЛОНИО СВЕ СУМЊЕ: Нема више никакве дилеме око Новаковог наступа на АО

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почео је да се припрема за предстојећи Аустралијан опен у Мелбурну.

Иако још још увек није сигурно да ће Новак играти на првом гренд слему, отац српског аса, Срђан Ђоковић, истиче да више не постоје никакве нејасноће за његов наступ у Мелбурну

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Цела ситуација у вези са Новаком Ђоковићем је затворена пресудом аустралијског суда. Да је било нејасноћа којим се баве поједини новинари пресуда би била другачија“, рекао је Срђан Ђоковић за Радио телевизију Републике Српске.

Он је поручио да је Ноле спреман да нападне рекордну 10. титулу на Аустралијан опену.

„Аустралијски суд и независни судија је за седам сати испитивања свих чињеница утврдио да нема никаквих нејасноћа и да је Новак слободан да уђе у Аустралију и бави се својим послом“, закључио је Срђан Ђоковић.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је у понедељак рано ујутру по српском времену Владу Аустралије и тиме добио могућност за улазак у земљу и наступ на Аустралијан опену.

Иако би одлука суда требала да буде последња у хаосу који траје већ седам дана, она је за сада само наставак приче око Новака Ђоковића у Мелбурну.

Подсетимо, Новак Ђоковић је пут Аустралије кренуо 4. јануара. Том приликом је послао поруку да је добио медицинско изузеће од вакцинацијеМеђутим, дан касније Новаку није омогућен улазак у земљу.

После тога Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну.Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну.

Новак се први пут огласио на Бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку.

Ђоковић и његов адвокатски тим су одмах уложили жалбу на одлуку граничне полиције о забрани уласка.

Да је реч о политичком прогону Новака Ђоковића јасно је и из шокатне претње Владе Аустралије, да неће поштовати одлуку суда уколико она буде ишла у корист српског тенисера.

Упркос свим притисцима Новак Ђоковић је добио Владу Аустралије на суду, па је том одлуком њему враћена виза за боравак у Аустралији.

Одлука суда је значила да је Новак Ђоковић слободан човек.

Али, министар за имиграцију Алекс Хок и даље има дискреционо право да депортује Ђоковића.

Извор: Курир спорт