Србија

ШТА СЕ ТО ДЕШАВАЛО У КЛУБУ УОЧИ НЕСТАНКА МАТЕЈА? Снимци неупотребљиви, камере биле окренуте ка зиду, а ту је и сукоб

Фото: Фејсбук принтскрин

Потрага за Матејем Перишем (27) из Сплита траје већ осми дан, а од њега нема ни трага, ни гласа. У међувремену су се огласили његови пријатељи из Сплита, девојка, отац, бака и дека, комшије… Сви се питају шта се десило Матеју и како је дошло до тога да младић нестане без трага.

Како смо већ писали, полиција је успела да реконструише кретање Сплићанина, које је донекле забележено и надзорним камерама у ноћи нестанка, пошто је он напустио клуб „Готик“, у ком се проводио с пријатељима. Међутим, наш извор наводи да су снимци из клуба „Готик“ од 30. децембра, када је Матеј нестао, готово неупотребљиви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чули смо да унутрашње камере нису снимале те вечери, а камере које снимају спољни простор захватале су или два метра около или су биле окренуте ка зиду, те никако нису могле да помогну у истрази – рекао нам један од Матејевих пријатеља, док други његов пријатељ К. Ф., који није био у Београду, али тврди да је „поуздано чуо“ да је те вечери у клубу дошло до инцидента.

– Било је некаквог сукоба. Ту су били и момци из Задра. Нешто око плаћања рачуна је било и тада је ваљда прилазило обезбеђење – тврди К. Ф. За некакав инцидент у клуби зна и Сања, Матејева девојка:

– У клубу је наводно био неки инцидент, који је трајао три минута. Ту су били неки момци из Задра, не знам им ни имена, ни ништа о њима, и они су се „нагуравали“ и онда је убрзо после тога њима послата флаша пић за сто, тако да се ту смирило. Тако да не знам шта се могло десити после тога. Само сам чула причу да је конобар или конобарица, да су им велику своту новца хтели наплатити и да је ту испао инцидент и да је дошло обезбеђење. Е сад, да ли тај клуб жели то да заташка, не знам, али то је поуздана информација. То је све било пре него што је изашао из клуба – објаснила је она за Курир.

Иако Матејева девојка, као и поједини пријатељи помињу инцидент, његов отац тврди да није чуо за то, а исто тврде и Матејеви пријатељи који су с њим били у Београду.

– Могуће да је то била нека мања чарка око рачуна, али ништа значајно, нити је било физичког контакта. Вероватно они то нису ни дожиовели као сукоб – објашњава наш извор.

Извор: Курир.рс