Регион

СТРАШНИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ТРУДНИЦЕ: Њен брат упорно пријављивао да је муж брутално туче

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Зумрита Нерда (27), двадесетседмогодишња трудница из Црне Горе, коју је насрмт претукао невечани супруг Далибор Николић (33), више пута је у полицији негирала да је муж малтретира, иако су га њени рођаци пријављивали. Несрећна жена након последњих батина пала је у кому и подлегла стравичним повредама.

Ниједна пријава сродника покојне Зумрите, у којима су наводили да је Николић брутално малтретира, није довела до оптужнице јер је она сваки пут негирала да је муж туче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последње батине биле су кобне – трудна двадесетседмогодишњакиња пала је у кому, а лекари су се након тога данима борили за њен и живот нерођене бебе.

Саговорник укључен у истрагу рекао је за црногорске ВИјести да се очекује квалификација кривичног дела, али да се Више државно тужилаштво још није изјаснило да ли ће Николића теретити за тешко убиство трудне Зурмите.

Несрећна жена је у болницу у Бару довезена 16. јануара у несвесном стању и, због тежине повреда, одмах је транспортована у Клинички центар Црне Горе.

Николић, са којим двадесетседмогодишњакиња има троје деце, покушао је да побегне из Црне Горе, али је ухапшен дан касније на граничном прелазу Добраково.

Дежурни тужилац у барском Основном државном тужилаштву одредио му је притвор до 30 дана.

Рођаци пријављивали, она негирала

Из Управе полиције Вијестима су одговорили да су службеници Центра безбједности Бар током 2019. године регистровали две пријаве против Николића. Обе су биле за насиље у породици на штету невенчане супруге Зумртие.

„Прва пријава је регистрована 20. јула 2019. године од стране В. Н. (брат оштећене) у којој је навео да Д. Н. дуже време физички злоставља његову сестру, што је пријављени негирао. Изјава је узета и од Н. З. које негирала наводе из пријаве. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који се изјаснио да у наведеном догађају нема елеманта кривичног дела. Полиција је против Д. Н. поднела прекршајну пријаву због прекршаја из Закона о заштити насиља у породици на штету З. Н.“, објаснили су из Управе полиције.

Прекршајну пријаву тада су поднијели и против Зумритиног брата – „Због физичког напада на зета Д. Н.“.

Зумрита је 27. августа исте године пријавила Николића за физичко насиље.

„Она је тада упућена на указивање лекарске помоћи где је задржана на болничком лечењу. Осумњичени Д. Н. је одмах приведен и на себи је имао видне повреде за које не навео да су му их нанели сродници невенчане супруге и он је упућен на указивање лекарске помоћи. Обавештења су прикупљена од Б. Н. и Ђ. Н. Надлежни државни тужилац је наложио да се против Д. Н. поднесе кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело насиље у породици или породичној заједници. Кривична пријава за исто дело је поднета против В. Н. и Ђ. Н. за исто дело на штету зета Д. Н“.

Непун месец касније барско Основно државно тужилаштво обавестило је полицију да су обе кривичне пријаве одбачене.

„Полиција је 19. септембра 2019. године обавештена од стране тужилаштва да су обе ове кривичне пријаве одбачене те су у даљем поступку против осумњичених поднели прекршајне пријаве из Закона о заштити од насиља у породици“, казали су из УП.

Извор: Блиц/Вијести