Спорт

СУД У ВИКТОРИЈИ ДОНЕО ОДЛУКУ: Ђоковић остаје у Аустралији

Суд Викторије је донео прву одлуку, да Новак Ђоковић не може бити депортован из Аустралије до понедељка у 16 часова.

Објављено је и саопштење у којем пише како ће све стране предузети максималне напоре да коначно рочиште буде одржано на ефикасан и благовремен начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз то, суд ће ускоро одлучити где ће наредне дане провести најбољи тенисер света, највећа је дилема да ли ће му дозволити нормалан смештај или онај у којем је, мигрантски. Како „Дејли мејл“ пише, Новак ће викенд провести у мигрантском хотелу.

Српски ас је из Дубаија јуче стигао у Аустралију, а дочекала га је непријатност на месту где је радио легендарне ствари и девет пута освајао Аустралијан опен. То је био његов разлог доласка, имао је медицинско изузеће којим је могао да уђе у државу упркос строгим мерама исте, али је ипак једини од тенисера са тим папиром који није пуштен у Аустралију.

Последња нада је жалба Новаковог адвокатског тима, а суд Викторије је заказао изрицање пресуде за понедељак када ће се знати званичан исход. У тамошњим медијима се појавила и прва Новакова фотографија са аеродрома у Мелбурну, да би сада освануо и снимак.

Готово осам сати је српски тенисер провео на аеродрому, онда је одлучено да ће бити депортован, па је ипак смештен у хотел у Мелбурну како би сачекао одлуку суда, последњу шансу да остане у Аустралији и освоји 21. гренд слем трофеј те тако постане и званично најбољи тенисер икада.

Извор: sport.blic.rs