Спорт

СВАКА ЧАСТ! Српкиња је освојила Аустралију!

Кристина Младеновић, француска тенисерка српског порекла, освојила је титулу шампиона Аустралијан опена у мешовитом дублу, заједно са хрватским тенисером Игором Додигом.

Младеновићева и Додиг су у финалу за свега 77 минута савладали аустралијски тандем који су чинили Џејми Фурлис и Џејсон Кублер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Младеновићева и Додиг су славили са максималних 2:0, по сетовима 6:3, 6:4.

Кристина Младеновић, позната под надимком Кики, ћерка је косовског Србина Драгана Младеновића, некадашњег рукометаша који је славу стекао у Француској где се Кики и родила 1993. године.

Младеновићева је до другог Аустралијан опена, укупно треће Гренд слем титуле, стигла сјајном игром у којој ривали нису имали никакве шансе.

Она је у тандему са Додигом лоше стартовала дуел, у трећем гему првог сета је дозвољен брејк противнику, резултат је враћен на нулу у наредном, а у осмом гему је стечен брејк вишка, који је валоризован реализацијом прве сет лопте у деветом гему.

Сличан сценарио је виђен у другом сету, само су стране биле обрнуте, аустралијски тандем је изгубио сервис гем за 2:1, уследио је реванш за 2:2, а у седмом гему Младеновићева и Додиг су остварили кључни брејк.
То је била довољна разлика да се у десетом гему другог сета стекне прва и једина неопходна меч лопта, која је и искоришћена за коначну победу и велико славље Младеновићеве.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com