Регион

СВЕ ЈЕ МАЊА НАДА ДА ЈЕ МАТЕЈ ЖИВ: Овде је последњи пут лоциран сигнал његовог телефона

Данас је 26. дан потраге за несталим Сплићанином.

Другарица Матеја Периша (27) младића из Сплита који је нестао у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године, Жељана М. из Бајине Баште, каже да ју је „видовњак“ који јој је претио да ће је убити јер га је питала за несталог пријатеља, блокирао на друштвеној мрежи након што га је пријавила полицији, и после писања медија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, „видовњак“ М. Р. је на друштвеним мрежама писао да је Матеј жив, а потом му се Жељана обратила са намером да сазна одакле њему та информација.

– Нажалост, за сада никаквих нових информација немамо, особа која ми је претила ме је блокирала вероватно када је прочитала чланак – каже саговорница.

Како додаје, требало је из једног ватрогасног друштва да крену и јуче, и данас, да траже несталог Матеју, али нису због зиме и ниских температура.

– Време одмиче, а нада да је жив је све мања. Апелујем на људе да се јаве полицији макар и анонимно ако су нешто видели, или да позову Ненада Периша, Матејевог оца – наводи Жељана.

После писања медија, јављали су јој се људи да је подрже.

М. Р. се ту није зауставио.

Чак и после тога, када сам му рекла да сам га пријавила полицији, написао ми је да, уколико желим да пронађем Матеја, одем у Београд и пронађем напуштену зграду око које је све песковито. Није ме то полакомило, Београд је огроман, колико само таквих зграда има – навела је саговорница.

Сигнал на Великом ратном острву

Подсетимо, сигнал Перишевог мобилног телефона, како је утврдила истрага последњи пут је лоциран код Великог ратног острва око 02.40, 31. децембра.

Према реконструкцији кретања Матеја Периша, коју је направила српска полиција, сигнал његовог телефона последњи пут је ухваћен у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве у Дунав.

Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 сати до момента силаска у реку Саву, у 1.52 сата после поноћи, одакле му се губи сваки траг.

Извор: Телеграф