Србија

Ударна вест! АЛБАНЦИ ПОДИГЛИ БОРБЕНУ ГОТОВОСТ, на Јарињу ОКЛОПНА ВОЗИЛА И ЏИПОВИ!

Више десетина припадника специјалне косовске полиције распоређено је данас на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић, код места званог Дудин крш

Припадници специјалне косовске полиције распоређени су у десетак џипова и оклопних возила, окренутих у правцу северних општина Звечана и Лепосавића и пункта Јариње, јавља РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власти привремених приштинских институција наредиле су подизање борбене готовости специјалних снага полиције након одлуке парламента да одржавање референдума о промени Устава Србије забрани у српским срединама на КиМ, али и након јутрошњег мирног протеста Срба у Косовској Митровици и у другим срединама у покрајини.

Подсетимо, на административном прелазу Кончуљ са Косовом и Метохијом, формирана је километарска колона возила, јер, како сазнаје Информер, Косовска полиција покушава на све начине да спречи Србе са КиМ да испуне своје грађанско право и гласају на референдуму за измене Устава Србије.

Срби који су својим возилима кренули у Врање где је, поред Куршумлије, Рашке и Новог Пазара, организовано гласање на референдуму заше грађане са КиМ, завршили су у километрима дугој колони на административном прелазу Кончуљ.

Подсетимо, Репубичка изборна комисија (РИК) донела је синоћ одлуку по којој ће гласачи са Косова и Метохије, будући да Приштина није допустила Србима да гласају на референдуму, своје право моћи да искористе на бирачким местима у четири града централне Србије – Куршумлији, Рашки, Новом Пазару и Врању.

Образлажући предлог одлуке, председник РИК-а Владимир Димитријевић је рекао да је обавеза да се свим гласачима, па и онима са Косова и Метохије, омогући да остваре своје Уставом гарантовано право, посебно имајући у виду да је референдум једно од права које се остварује непосредним учешћем грађана.

Зато је предложено да се, након што привремене институције самоуправе у Приштини нису дозовлиле одржавање референдума, односно прикупљање листића на КиМ, гласање, уместо на Косову и Метохији, врши у Куршумлији, Рашки, Новом Пазару и Врању, преноси Танјуг.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг