Свет

УДАРНА ВЕСТ! Ракетирана америчка амбасада!

Најмање четири ракете циљале су америчку амбасаду у јако утврђеној „зеленој зони“ Багдада, саопштила су данас два неименована ирачка безбедносна званичника.

Званичници су саопштили да су три пројектила пала унутар периметра америчке амбасаде, а да је један од њих погодио школу која се налази у оближњем стамбеном комплексу, преноси агенција АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи америчка агенција, званичници су говорили под условом да остану анонимни, јер нису били овлашћени да разговарају са медијима.

У саопштењу ирачке војске наводи се да су девојка и жена повређене у нападу, као и да су ракете лансиране из насеља Дора у Багдаду.

Сведоци догађаја су рекли да су чули одбрамбени систем амбасаде Ц-РАМ који би требало да открије и уништи током напада долазеће ракете, артиљеријске и минобацацке гранате.

Како наводи АП у извештају, ово је најновији у низу напада ракетама и дроновима од почетка године, а усмерени су на америчко присуство у Ираку.

Прошлог четвртка серија напада била је усмерена на америчке трупе у Ираку и Сирији.

Ракете су погодиле ирачку војну базу у којој су биле смештене америчке трупе у западној провинцији Анбар и главном граду, наводи АП.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг