Србија

Ударно! ОБУСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА МАТЕЈЕМ ПЕРИШЕМ!

Фото: Фејсбук принтскрин

Потрага за 27-огодишњим Сплићанином Матејем Перишем несталим у Београду пре недељу дана и даље траје, али засад без резултата.

Као и свакога дана, привремено је прекинута до идућега јутра, а следећих пар дана због раније најављених лоших временских прилика, односно кише и снега, привремена обустава могла би и дуже потрајати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У сваком случају, полиција и тужилаштво настављају свој посао, а у потрагу се укључио и Интерпол.

Актуалне званичне информације с јавношћу је поделио хрватски амбасадор у Србији Хидо Бишчевић у разговору с репортером Дневника Нове ТВ Домагојем Микићем који у главном граду прати потрагу на терену.

– Осми дан је прошао, нема никаквих нових информација, и с обзиром на то да је прошао већ осми дан све је теже говорити о овом случају. Ми смо у контакту с полицијом и морам нагласити да полиција, као што је рекао и Матејев отац, професионално и предано ради свој посао – истакнуо је Бишчевић.

Што се тиче могућности да српска полиција процени да јој треба нека техничка или слична помоћ хрватских колега, Бишчевић је објаснио да би им се они тада обратили преко Амбасаде Хрватске у Србији, али и да је тешко проценити колико би то трајало јер зависи и од тога шта би српска полиција тражила.

Матејев отац је био у хрватској амбасади, потврдио је Бишчевић:

– Био је то дирљив, дуг и тежак разговор, тешко је уопше претпоставити како се он осећа. Разменили смо бројеве телефона и поруке, у контакту смо, и ја лично и Велепосланство учинићемо све да му помогнемо. Захвалан је полицији на ангажману и уверен је да ће се са својим Матејем вратити у Сплит, како је више пута поновио,

Матеј Периш је, подсећања ради, нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду када је изашао из клуба Готик. Камере су га уснимиле како трчи улицама Београда, а затим се спушта на један понтон код ресторана Саванова. Овај траг навео је београдску полицију да потрагу концентрише у делу Саве код Бетон хале и низводно до ушћа.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Република.рс