Србија

УДАРНО! Србин нападнут на КиМ

МЛАДИЋ Милан Ковачевић из српског села Бање код Србице нападнут је физички данас од стране локалног Албанца који га је ударио у пределу главе, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Милан је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милан Ковачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу.

Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији.

Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Канцеларија за КиМ и држава Србија помагали и помагаће.

Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Курти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Косова и Метохије, а Косовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке.

Показало се да свака Куртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа, наводи се у саопштењу.

Извор: Новости