Спорт

Важно! НОВАКОВА СУДБИНА У РУКАМА ТРОЈИЦЕ СУДИЈА: Познато је у ком року ће бити објављена коначна одлука!

Пуних пет сати трајало је саслушање поводом захтева Владе Аустралије да се Новак Ђоковић депортује из ове земље.

Суђење је почело у 23.30 по нашем времену, а завршено у 4.35.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Суђењем је руководило трочлано судско веће које чине врховни судија Џејмс Алсоп, судија Ентони Бесанко и судија Дејвид О’Калахан.

Реч је прво добио адвокатски тим Новака Ђоковића. Скоро два сата је ставове бранио адвокат Ник Вуд, који је покушао да побије три главне тачке оптужнице.

Једна је да министар Хок није размотрио опцију шта би могло да се деси у случају депортације Новака Ђоковића, односно да би таква одлука могла да изазове немире у Аустралији. Друга је да је останак Новака Ђоковића ризик и опасност по здравље, ред и мир у Аустралији, а трећа да је Новак Ђоковић антиваксер.

Потом је реч узео државни тужилац Стивен Лојд, који је образлагао оптужницу. Лојд током излагања није изнео ниједан доказ за своје тврдње већ се базирао на „здравом разуму“ и натписима у медијима по којима је Новаков антиваксерски став познат и опасан по Аустралију.

После пет сати судијска тројка је прогласила крај саслушања. Судија Алсоп је поручио да ће одлука бити донесена у недељу у вечерњим сатима по локалном времену, или евентуално у јутарњим сатима у понедељак. Мелбурн је, подсетимо, десет сати испред Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс