Србија

ВЕЛИКА ТУГА! Огласио се председник Вучић: Са тугом сам примио вест о смрти…

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће Светом Архијерејском Синоду Српске православне цркве, свештенству и монаштву, верницима Српске православне цркве и епархије шабачке, поводом смрти епископа шабачког Лаврентија.

– Са тугом сам примио вест о смрти епископа шабачког господина Лаврентија, који је деценијама са великом посвећеношћу вршио бројне тешке и одговорне пастирске и мисионарске дужности, неуморно окупуљајући верни народ у земљи и ван матице – навео је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, „епископ Лаврентије је уложио огроман труд у обнављање старих и изградњу нових цркава, док је истовремено увек имао на уму да потребама верника треба приступати и на савремен начин, због чега је основао православни радио и ТВ станицу и појачао издавачку делатност, настојећи да јаким нитима повеже веру, традицију и модерно доба и да још више приближи нашу свету Цркву младим генерацијама“.

– Нека му Господ подари царство небеско, а његов српски род ће му остати захвалан за свако добро које је за нас учинио – казао је председник Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Новости