Спорт

ВЕЛИКИ ОБРТ! Аустралијан опен се ВЕЋ КАЈЕ због Ђоковића! Ко је ово очекивао: Научили смо лекцију са Новаком

Крег Тајли, директор Тенис Аустралија, каже да жали за одређеним пропустима који су се догодили уочи старта турнира.

Тајли је признао да је скандал око одбијање визе Новака Ђоковића, засенио догађај и додаје да ће сви који су у организацији научити на грешкама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Оно за чим жалим је да имамо 256 играча у главном и 256 у жребу квалификација, и одговор који добијамо од њих је их је све то што се дешавало, одвлачило од турнира. Жалим што су те околности (око Ђоковића) проузроковале одвлачење пажње. Не само играчима, већ свима. Да, жалим за тим и ускоро ћемо о свему причати и научити лекције из свега, како бисмо направили прилагођавања или промене које су неопходне за 2023. годину“, рекао је Тајли агенцији ААП.

Било је много позива на његову оставку, пошто обавља функције директора турнира и уједно првог човека Тенис Аустралија. Он одбија да се повуче.

„Не, није то превише посла. То је исти посао, да будем јасан, један посао. Зато што је као да водите компанију“.

Он и даље одбија да каже чија је кривица у скандалу највећа.

„Фер је рећи да су сви били посвећени томе да ураде праву ствар како би се догађај одржао и то укључује све форме владе и нас у Тенис Аустралија. Ниједном нисмо одустали од принципа сигурности за све. Да, било је одвлачења пажње играчима и неке ће се лекције научити. Али опоравили смо се и испоручили велики догађај“.

Избегао је да директно одговори на питање да ли је Ђоковић заслужио неку врсту извињења што му је дато уверење да ће му бити дозвољено да игра, кроз форму медицинског изузећа.

„Причам са становишта Тенис Аустралија. Има ту лекција за све нас и почевши од уторка следеће недеље, дефинитивно ћемо сагледати све што смо урадили, као што радимо сваке године. Шта смо урадили добро? Шта није било добро и онда ћемо кренути са припремом за 2023. Гледајући у будућност, даћемо оцену на време. У овом тренутку, концентрисани смо на наставак турнира и да се не враћамо на све што се догодило“, закључио је Тајли.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс