Србија

ВЕЛИКИ ОБРТ! БОЛНО ПРИЗНАЊЕ ИЗ ПРИШТИНЕ „Крива нам је ЕУ, а не Србија“

Европска унија је изоловала тзв. Косово а не Србија, сматра професор међународних односа Дрито Арифи, преноси Кљан Косова

„Косово је потпуно изоловала ЕУ, а не Србија. Имамо више проблема са ЕУ него са Србијом, а отварање поглавља са Србијом без поправљања прошлости значи да Европска унија није ништа научила из своје прошлости“, рекао је Арифи за Инфо магазин.
Арифи је мишљења да је главни проблем тзв. Косова тај што је Европска унија отворила поглавља са Србијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Главни проблем није Србија него Европска унија, управо ова Европска унија је отворила поглавља са Србијом, знајуц́и које је злочине Србија починила не само на Косову, вец́ и у Босни, знајуц́и да Србија има територију коју не контролишу, ово је флагрантно кршење свих принципа Европске уније. Европска унија је то знала. Колико разумем спољна политика Европске уније је да Европска унија, свесно или несвесно, производи проруску и антиамеричку политику на територији Балкана без померања питања интеграције Косова и других земаља“, додао је Арифи.

Без позитивног помака

Арифи је додао да не види никакав позитиван помак за визну либерализацију за ову годину, јер када немате подршку јаке земље, веома је тешко постиц́и консензус.

„Европска унија је због своје нејасноц́е у спољној политици изузетно наштетила Западном Балкану, па и Косову, јер је оставила простора за многа погрешна тумачења“, закључо је Арифи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Косово Онлине