Спорт

Велики обрт! ХАЈКА СЕ НАСТАВЉА! Ђоковићу хоће да забране улазак у Мелбурн, јавио се и директор Аустралијан опена

Српски тенисер Новак Ђоковић учествоваће на овогодишњем Аустралијан опену пошто је добио „медицинско изузеће“, односно две независне комисије утврдиле су да постоји разлог због ког може и невакцинисан да уђе у земљу.

Ипак и поред тога што је Ђоковић прошао ригорозну контролу, и што је у званичном саопштењу објашњено да није имао никакав специјалан третмант, подигла се велика бура у јавности која и даље сумња у српског аса и начин на који улази у Мелбурн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А прави хаос је наступио када је и политика „умешала руке“, па је министар унутрашњих послова саопштио да би влада Аустралије и даље могла да поништи одлуку о „медицинском изузећу“ и да тако забрани Ђоковићу улазак у земљу, што би у овом тренутку заиста био преседан.

– Иако Влада Викторије и Тениски савез Аустралије могу да дозволе невакцинисаном играчу да учествује на Аустралијан опену, заправо је Влада Аустралије та која одлучује на граници. Од 15. децембра само потпуно вакцинисани могу да уђу у земљу без медицинског изузећа. Ако особа није вакцинисана, мора да поседује валидан доказ да не може да буде вакцинисана из медицинских разлога како би могла да има исте бенефите као вакцинисани. Гранична полиција ће наставити да прати да ли се мере поштују. Нико ко долази на Аустралијан опен неће имати специјалан третман – наводи се у саопштењу и додаје да је одлука о карантину за невакцинисане на Влади Викторије.

Огласио се и први човек Аустралијан опена Крег Тајли, који је покушао да смири страсти оних који не желе да виде Новака у Мелбурну.

– Направили смо додатни напор за сваког ко је аплицирао за изузеће, да би процес био исправан и да би медицински стручњаци могли да раде независно. Јавило се 26 тенисера који су тражили изузећа и много њих их је добило – рекао је Тајли.

Осврнуо се и на оно што многи сматрају да је био случај код најбољег тенисера света, међутим, Јужноафриканац је демантовао нагађања да је Новаку прогледано кроз прсте.

– Није било никакве посебне услуге нити посебне дозволе за Новака Ђоковића, нити за било којег другог играча. Постоји процес који мора да се обави за сваког посебног играча – закључио је Тајли.

Подсећања ради, Аустралијан опен почиње 13. и завршава се 30. јануара, Ђоковић има прилику да четврти пут заредом освоји трофеј.

 

 

 

Извор: Новости.рс