Русија Свет

ВЕЛИКИ ОБРТ! Русија ће почети да чисти Сирију од америчке војске и милитаната

Једна од мера одмазде Русије у току конфронтације са САД и НАТО биће тотално чишћење територије Сирије од присуства снага такозване међународне коалиције.

Ово ће омогућити сиријским, али и руским снагама, пуну контролу над границама Арапске Републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Непосредно пре краја прошле године, руска страна је већ изјавила да је спремна да започне масовно ослобађање Сирије, међутим, вероватно је реч не само о протурским терористима, већ и о подржаваним милитантима и илегалним оружаним групама. од стране САД.

У овом тренутку, у источном делу Сирије постоји прилично велики број региона који се сматрају неутралним. Њих не контролише руска, сиријска или америчка војска.

То не искључује могућност да ови региони буду узети под контролу у блиској будућности. Истовремено, са великим степеном вероватноће, америчка војска ће постепено бити истиснута из контролисаних нафтних поља и региона Сирије.

„Ако САД помажу Украјини у борби против ЛНР и ДНР, онда ће Русија лако помоћи сиријским властима да ослободе Сирију од Американаца. Ово је сасвим природно “, напомињу руски аналитичари.

Треба напоменути да би противљење Русије америчком присуству могло да приближи односе Русије и Ирана, што је такође снажан ударац за Сједињене Државе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs