Србија

ВУЧИЋ ДОНЕО ИЗНЕНАДНУ ОДЛУКУ: Нећу се кандидовати, повлачим се

Председник Републике Србије Александар Вучић борави у једнодневној посети Републици Турској.

Председника Србије свечано је дочекао у Анкари председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, а након састанка председник се обратио медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је изјавио да је било речи о инвестицијама, регионалним питањима, а томе је и посвећено највише пажње. Важно је, каже, што су односи стабилни и пријатељски, што је од највишег значаја.

– Разговарали смо о региону, о Дејтонском споразуму, о поштовању интегритета БиХ, али и интегритета РС унутар БиХ. Говорио сам да је важно да се повезујемо ауто-путевима и у октобру очекујемо крај 18км од Кузмина до Сремске Раче, 80 одсто моста је готово и он је величанствен. За годину и по дана имаћемо модеран ауто-пут, а финансираћемо и комплетан ауто-пут до Бијељине – каже Вучић.

На питање о резултатима референдума, Вучић потврђује да је рекао колегама који су заговарали „Не“ да преузму странку. Фалило је, каже, око 200.000 гласова да они буду радосни, а када каже „они“, мисли највише на оне из СНС-а.

– У оних 39 одсто, највећи колач је СНС. Неки људи боље знају политику него ја, и требало би они да је воде. Нећу се кандидовати за председника странке, од маја-јуна месеца ће странку водити паметнији од мене – каже Вучић.

– Отишао сам у странку коју водим још неколико месеци и као и увекр саопштавао резултате, који су били апсолутно тачни. Нисмо саопштавали на основу узорка, ми имамо најбоље софтвере. Ми прикупимо све податке и изађемо и представимо јавности тачне резултате – рекао је.

Навео је да је било тешко водити кампању јер је реч о питању које људе пуно не интересује и јер је један део СНС-а све време агитовао за „не“.

– Била је дилема, али на референдум је требало да изађемо јединствено, а после референдума водите кампању за „не“.

Истакао је да никада није избацивао људе из странке јер је СНС демократска партија.

– Задовољан сам јер ће имати прилику да виде како се води странка и како се доносе нелаке одлуке. Тачно је да нисам задовољан, само није тачно да сам викао, већ сам кроз осмех рекао да ће за 4-5 месеци имати прилику да воде странку, а ја им нећу забадати клипове у точкове, већ ћу им помагати колико год могу, цивилизовано и демократски“, додао је. Истакао је да мисли да ће се чланови опозиције 3. априла на председничким изборима понашати много горе.

Извор: srbijadanas.com

Ознаке