Србија

ВУЧИЋ ЖЕСТОКО ОДБРУСИО СКОТУ: Зашто се иживљавате над Србином Новаком, како би било да наши министри пониште одлуке

ПРЕДСЕДНИК Србије послао је видео поруку подршле Новаку Ђоковићу и одговор премијеру Аустралије.

– Поштовани грађани Србије суочили са много проблема и притисцима у региону и из целог света, али оно што нама као народу никада нису успели да је наше срце, понос и достојанство. Ово говорим због свега што се збива у Мелбурну у Аустралији и не зато што ме занима добијање било каквих политичких поена, јер никада се нисам китио туђим перјем, али напади на Новака Ђоковића, држављанина Србије, на Србина, грађанина ове земље из нама непознатих разлога достигли те размере, да је немогуће за мене а да се не огласим и да не кажем само шта мислим, већ и шта је наш одговор Аустралији. Вероватно не бих ни реч рекао да после поновљене одлуке аустралијских власти да се укине виза Новаку Ђоковићу, да се није огласио премијер Аустралије Скот Морисон који је рекао да је задовољан и да поздравља одлуку укудања визе најбољег светског тенисера, Србина Новака Ђоковића – рекао је председник Вучић и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зачуђен сам пре свега због чињенице да прво такве одлуке доносе извршни органи власти, а после правоваљаних одлука судских органа власти. Неретко нам држе придике о томе шта је владавима права. Можете ли да замислите како би то изгледало када би у Србији неки министар могао да поништи одлуке судија. Ја бих ствари вратио на нешто још важније. Ако сте хели Новкау да забраните да по 10. пут освоји трофеј у Мелбурну, зашто га нисте вратили одмах, зашто му нисте рекли да није могуће да уђе у вашу земљу, зашто га млатретирате и иживљавате, не само над њим већ и над његовом породицом, већ над целом нацијом, слободарском и поноситом. Је ли то потребно да би добили неке изборе, је ли вам то потребно да би се додворили својој јавности. Е па појавио се један председник из једне мале земље који то све да каже јендом великом премијеру из једне велике земље. Знате зашто смем? Јер говорим истину и зато што и ви знате да вам говорим истину. Ми ћемо се борити за Новака Ђоковић и то што ћете га малтретирати дан, два, пет, мање или више неће променити суд нашег народа о народу у Аустралији којег изузетно ценимо, али ни о Новаку Ђоковићу.

Ту се председник Србије није зауставио:

– Ви можете пистате стотихе и хиљаде текстова најгорих могућих о њему, али он ће остати најбољи тенисер свих времена и увек ће бити у нашим срцима. А ви који мислите да малтретирањем и иживљавањем нешто постижете никада нећете прићи не Новаку Ђоковићу, него било којем обичном човеку и вашег и нашег поноситог народа. Србија ће бити уз Новака и Србија ће умети да вам одговори много лепше се понашајући него што се ви понашали према Новаку Ђоковићу. Поштујући све оно што значи адектватно представљање једне земље. Живела Србија! Новаче, ми смо уз тебе!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Извор: Новости