Русија

ЗАПАД У ПАНИЦИ! Седам кључних земаља стаје уз Путина ако крене рат у Украјини!

Како тензије расту на истоку Украјине, све је вероватније да ће руски председник Владимир Путин ипак изазвати рат са НАТО-ом, оцењује британски таблоид Дејли експрес, наводећи земље које ће бити на страни Русије у случају оружаног сукоба

Русија ће, ако одлучи да нападне Украјину, иза себе имати чврсту групу савезника, оцењује британски таблоид и појашњава. Наиме, Организација договора о колективној безбедности (ОДКБ) делује као НАТО, оцењују Британци. Формиран је од бивших совјетских држава и заправо је пакт о безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шест земаља које чине ОДКБ – Русија, Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргистан и Таџикистан, браниће једна другу у случају напада и неки, или сви њени савезници ће вероватно притећи у помоћ председнику Путину у случају рата великих размера.

Дејли експрес поидсећа да је Русија недавно послала трупе у Казахстан како би помогла казахстанској влади у сузбијању масовних народних протеста због корупције и скока цена горива.
Зато се чини вероватним да ће земље као што је Казахстан на сличан начин пружити војну помоћ свом савезнику Русији ако то буде затражено.

То би свакако било и очекивано, али постоји још једна земља… Није ни у Азији, нити у Европи и то посаебно брине Запад… Владимир Путин и кубански председник Мигел Дијаз-Канел недавно су разговарали о „стратешком партнерству“ и обећали да ће „јачати билатералне односе“.

Ово је изазвало страхове да би Куба могла да стане на страну Русије у сукобу, дозвољавајући Русији да распореди своје нуклеарне ракете како би „оладила“ и примирила САД ако тензије ескалирају око Украјине.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је за руски канал РТВИ да не може „нити да потврди ни одбаци” могућност да Русија пошаље војну опрему на Кубу. Русија већ дуже време са највиших државних инстанци обија могућност напада и било какве инвазије на Украјину.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер/Ало

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ